Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Hustopečská rally a červen patří k sobě

Přípravy 16. ročníku AGROTEC PETRONAS rally, který se uskuteční ve dnech 18. – 19. června 2021, odstartovaly možná trochu komplikovaněji a za odlišné situace než v minulých letech, ale jinak zkušený pořadatelský tým v plném nasazení pracuje na návratu „rally mezi vinicemi“ po roční přestávce do okolí Hustopečí.

Soutěž bude hostit účastníky Mistrovství FIA Zóny střední Evropa (CEZ) a už tradičně se poperou o body i posádky v rámci českého i slovenského mistrovství v rally 2021.


I přesto, že situace s pandemií koronaviru loni zastavila přípravy našeho podniku, ani to nás od příprav letošního ročníku neodradilo. Navíc jsme nuceni být připraveni v rámci možných opatření i na alternativní varianty tak, aby se soutěž i v této složité době uskutečnila. Nic se nemění na charakteristice závodu, porci specifických a sportovně hodnotných asfaltových tratí s příměsí šotolinových pasáží. Přesně to je tahák, kvůli kterému míří na jih Moravy kvalitní posádky z českého i slovenského mistrovství.


V českém šampionátu bude AGROTEC PETRONAS rally 2021 s největší pravděpodobností třetím podnikem sezóny, v rámci slovenského seriálu rovněž třetím kláním sezóny. Novinkou bude zápočet do České Trofeje v rally historických automobilů. České posádky historiků tak budou moci zabojovat o vavříny v rámci nově vypsané české série.


„Jsme rádi, že se nám podařilo zachovat všechny zápočty soutěže. Pošesté v řadě tak dojde na zajímavou konfrontaci české a slovenské rally scény a doufejme, že se na startu objeví i nějaký další atraktivní soutěžní jezdec ze zahraničí. Očekáváme kolem 140 km rychlostních zkoušek, s celkovou délkou soutěže okolo 300 kilometrů,“ naznačuje šéf organizačního týmu Martin Rada.


Z programu AGROTEC PETRONAS rally můžeme uvést, že ve dnech 17. – 18. června se uskuteční seznamovací jízdy, po technické a administrativní přejímce si budou moci posádky naposledy vyzkoušet závodní vozy na testovací zkoušce. Shakedown se opět odehraje na části Starovické zkoušky (pátek 18. června, 12:30 – 16:00 h). Samotný závod se uskuteční v pátek 18. června, s typickým startem ve večerních hodinách a pokračovat bude sobotní etapou (19. června). Novinkou je servisní zázemí v novém areálu společnosti MOSS logistics, na Bratislavské ulici v Hustopečích. Tato společnost je dlouholetým partnerem a podporovatelem naší rally.


AGROTEC PETRONAS rally Hustopeče 2021, tiskový servis


6.4.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar