Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Hustopeče slibují dramatické souboje

Přesně 116 posádek figuruje v seznamu přihlášených AGROTEC PETRONAS Syntium rally 2017. Soutěž, která se uskuteční ve dnech 16. – 17. června 2017, je zařazena do českého a slovenského šampionátu, favoritem číslo 1 však nepochybně zůstává neporažený tovární tandem Jan Kopecký – Pavel Dresler.

Počet přihlášených tak aktuálně atakuje loňský historický rekord, lze však očekávat, že nakonec bude počet startujících o pár vozů nižší. Ani přes tento fakt nemusí pořadatelé hustopečské soutěže jakkoli smutnit, spíše naopak.

Výrazně bude překonán letošní český rekord v počtu vozů specifikace R5, kterých se na jihu Moravy představí hned 20. Celkově ve třídě 2 je přihlášeno 22 vozů (20x R2, 2x Super 2000). Překvapivě proti odhadům budou mít převahu Fiesty R5, kterých se na startu objeví 11, proti devíti Fabiím R5.

S vozy Škoda Fabia R5 pojedou Kopecký, Tidemand, Koči, Grzyb, Štajf, Drotár, Trojan, Landa, Pokorný. S Fodem Fiesta R5 vyjedou na trať Pech, Valoušek, Vlček, Jakeš, Odložilék, Majerčák, Kukučka, Szeja, Bisaha, Kurka.
Na startu se objeví i dva automobily WRC - Trněný s Fabií WRC a Dohnal s Focusem WRC.

Troufáme si říct, že jde o nejkvalitnější startovní pole v letošním šampionátu, když pomineme Barum rallye.

Do výčtu adeptů na první desítku musíme zmínit i dvojici vozů specifikace WRC, naopak Top15 bude zřejmě v Hustopečích ležet hodně vysoko pro dvacítku produkčních vozů třídy 3.

V Hustopečích budou ovšem nejobsazenější třídou „šestky“. Mezi 26 speciály lze najít dvanáct vozů Peugeot 208 R2 (4 v rámci Peugeot Total Rally Cupu) a osm vozů Opel Adam Cup. Třída 10 bude s jedním autem nejméně obsazenou třídou, dvě posádky se přihlásily do Poháru pořadatele.

„Ze startovní listiny máme upřímnou radost. Nabízí jak kvalitu, tak i kvantitu. Zejména jsme potěšeni startem továrního týmu Škoda Motorsport. Každý jejich domácí start je vždy tahákem pro fanoušky, a tak tomu bude i v Hustopečích,“ raduje se ředitel soutěže Rudolf Kouřil. „A určitě se ve startovce najdou konkurenti, kteří si budou chtít na tovární fabie trošku vyšlápnout,“ doplňuje Kouřil.


Do počtu národností se kromě Čechů a Slováků objeví na hustopečské startovní rampě i patnáct členů posádek s polskými licencemi, dva Švédi, dva Rakušané, jeden Němec a jeden navigátor s kyperskou licencí.

Více informací k soutěži bude postupně zveřejněno na oficiální stránce www.agrotecrally.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.


Tomáš Plachý + JL 14.6.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar