Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Humpolec přivítá evropská esa i špičkového okruháře

Skutečnost, že autokrosovou sezónu otevírá a zároveň uzavírá Humpolec, se stala již tradicí. Nejinak tomu bude i tento rok. Motory závodních speciálů se naposledy rozezní 15. října, kdy si v RENOMIA Areně dají dostaveníčko aktéři populárního Bernard cup-Setkání mistrů.

Oficiální trénink všech divizí začne v 8:40, úvodní rozjížďky v jedenáct. Bernard cup-Setkání mistrů se jede pouze na dvě rundy a mezi nimi mají pořadatelé připraven zajímavý doprovodný program. „Svého závodního dakarského hummera přiveze Tomáš Ouředníček. Ten ho nejen předvede, ale sveze s ním i výherce divácké soutěže a poté se zájemcům podepíše při autogramiádě. Další dva vylosovaní diváci obdrží věcné ceny,“ přibližuje předseda AMK Zálesí Josef Špaček, jaké bonusy letos na fanoušky čekají.

Pořadatelé zároveň opět pokročili s úpravami trati. Došlo ke zvětšení diváckého prostoru u nového esíčka za srubem. Nad ním byl vybudován jeden ze dvou nových plotů dle regulí FIA. To znamená další zvýšení bezpečnosti.

Program vyvrcholí po obědě v 13:30 druhými rozjížďkami a v půl čtvrté finálovými jízdami. V nich si to závodníci rozdají o letošní poslední poháry. Vedle domácích pilotů by neměli chybět ani zahraniční. Přihlášku poslal například populární Holanďan Wiely Albers a několik italských jezdců. Jedním z nich bude špičkový okruhový pilot Daniel Valsecchi – vítěz šampionátu GP2 Series z roku 2012 a nyní testovací pilot stáje Formule 1 Lotus. Ten se v RENOMIA Areně představí s bugynou, poháněnou motorem nissan.

Svoji fantastickou sezónu dorazí zakončit také Petr Nikodém. „Sám jsem zvědav, kdo se v jednotlivých divizích objeví. Setkání mistrů totiž vždy nabídne nejedno překvapení. Já nicméně pojedu se svoji bugynou. A věřím, že si cestu do Humpolce na poslední letošní autokrosovou podívanou najde i hodně fanoušků,“ věří letošní evropský vicemistr a již dvojnásobný domácí šampión divize Buggy1600.

Vlastimil Resl


7.10.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar