Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Hradec Králové zve na Rally Show, Autosalon a Helicoptershow

V sobotu 16. května se na letišti v Hradci Králové uskuteční hned tři akce, z toho dvě motoristické a jedna letecká. Na okruhu Czech Ring se odehraje Rallye Šou se soudobými i historickými závodními automobily a na přilehlých prostorách pak autosalon.

Pro návštěvníky je připraven program zhruba už od 9 hodin a potrvá až do večerních hodin. Autodromem CzechRing s letištěm, kde proběhne Helicoptershow propojí vláček.
Ze známých soutěžních jezdců se představí například Václav Kopáček se Subaru Impreza WRX STi, autokrosaře by měli zastupovat Václav Fejfar se Škodou Fabia. Bohatá je účast historiků včele s Milanem Zapadlem, ex-továrním jezdcem, který je přihlášen se Škodou 130 Rapid, dále Petr Žáček představí své rychlé Audi Quattro, Stanislav Kafka soutěžní prototyp MTX 160 RS, Karel Jirátko pojede s Fiatem 131 Abarth, jeho bratr Aleš s BMW 2002. Závodní Tatru 603 „provětrá“ Stanislav Hajdůšek atd.

Ze zajímavých automobilů se mohou diváci těšit na Porsche 997 GT3, Mitsubishi Lancer, Škodu 130 RS, Lancii Deltu nebo dakarskou Tatru 815 Martina Kolomého.
Czech Ring přivítá i Michala Matějovského, který se svým BMW 320si půjde do rychlostního souboje s helikoptérou. „Po výhře na maďarském Hungaroringu jsem nabitý adrenalinem a touhou být ještě rychlejší! Závod s helikoptérou jsem nikdy předtím nezkusil. Je to obrovská výzva," říká závodník Michal Matějovský. Poprvé také bude široké veřejnosti představen Michalovo závodní BMW 320si nově v národních barvách.

Účast Michala Matějovského vyvrcholí ve 14 hodin odpoledne na runwayi letiště rychlostním soubojem na jeden kilometr. Michal se se svým závodním vozem BMW 320si postaví dvěma nízko letícím vrtulníkům a vozu Porsche GT3 Karla Macka. Oba vrtulníky i auta se závodní dráhou proženou vedle sebe v bezpečném odstupu.

Na stánku ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT bude k vyzkoušení řidičského umění návštěvníků k dispozici profesionální závodní simulátor společnosti Aquapro Racing z Hradce Králové. Michal Matějovský bude první, kdo ho otestuje a nastaví závodní limit, který budou moci návštěvníci zkusit překonat.

Letos je Rally show pojata jako festival zážitků, které lidé budou zkoušet na vlastní kůži (navigátor v závodním speciálu se skokem přes most, jízda na závodním okruhu, jízda driftovým speciálem, řízení vznášedla, bagrování, jízda v Tatrách z Rally Dakar, simulátor obrácení auta na střechu, opilé brýle – chození mezi kužely, drogové brýle alias simulátor účinku drog, řízení leteckých modelů).



Kompletní seznam najdete na www.rallyshow.cz


8:30
vstup na Autodrom Hradec Králové (seznamovací jízdy)
9:00 zahájení Autosalon Show 2015, představení partnerů
9:15 okruhové speciály, sportovní vozy a formule – okruh A
9:30 historici, veteráni, legendy A
9:45 autosalon – okruh A
10:00 rally rychlostní zkouška se skokem přes most – A+B
11:00 autosalon – okruh A + B
11:30 rally rychlostní zkouška se skokem přes most – A+B
12:30 drift show – okruh A
13:00 okruhové speciály, sportovní vozy a formule – okruh A
13:30 volné jízdy, jízdy se zákazníky,spanilá jízda
14:00 letiště – závody vrtulníků a letadla se závodními monoposty
15:00 okruhové speciály - okruh A
15:15 drift show – okruh A
15:45 autosalon – okruh A + B
16:00 volný závod rally – Finále Mistrů – okruh A+B
17:30 vyhlášení závodu Finále Mistrů




Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar