Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Global Assistance Setkání mistrů pro Václava Pecha

Je malým zázrakem, že v epidemiologicky nepříznivé době se podařilo uskutečnit tradiční a již devatenáctý ročník Global Assistance Setkání mistrů. Na Autodrom do Sosnové zavítali závodníci z rally, autokrosu a rallycrossu.

Novopečený mistr republiky v rally Václav Pech přijel se svým Fordem Focus WRC oslavit svůj již osmý titul mistra ČR v rally. Během celého dne to vypadalo, že si na vítězství letos bude muset nechat zajít chuť, protože ve všech měřených rozjížďkách jej porážel loňský vítěz Setkání mistrů, a letošní vítěz Rallysprint série Petr Semerád, se Škodou Fabia Rally 2 EVO.

Václav Pech ale nakonec ve finálové rozjížďce ukázal kvalitu svého vozu WRC a zužitkoval své zkušenosti proti mladému Semerádovi a zvítězil, jak v kategorii rally, tak celkově.(3.Kačírek)
Finálový souboj dvou vozů Audi Quattro dopadl úspěšně pro autokrosaře Luboše Kužela, který ve finále porazil vrchařského šampiona Petra Žáčka.
V kategorii rally vozů s jednou poháněnou nápravou exceloval letošní juniorský mistr ČR v rally, Dominik Stříteský s Peugeotem 208 R2, který ve finále porazil Martina Lehkého s Fordem Fiesta Rally 4. (3.Nwelatti)

O velkou show se na trati autodromu ve finálové jízdě postaral autokrosový šampion Petr Nikodém, který se svou super silnou čtyřlitrovou bugy předváděl neskutečné smyky a dravou jízdu nezakončil vítězstvím jen díky chybě v poslední zatáčce, kde ztratil několik vteřin a porazil cílovou časomíru. Z vítězství mezi autokrosaři se tak mohl radovat Adam Kotaška s kartem. (3.Gomzjakov)

Duel rallycrossařských vozů s jednou poháněnou nápravou opanoval domácí Jiří Šusta se Škodou Fabia, který ve finále těsně porazil Václava Veverku s Peugeotem 208.

Zpestřením finálových jízd Setkání mistrů byl souboj historických soutěžních vozů, kde se z vítězství mohl radovat Stanislav Budil s BMW 2002 ti, který porazil Karla Horčíka se Škodou 130 LA.

Jeden z divácky nejatraktivnějších finálových soubojů, plných smyků a pořádného motorsportu, předvedli jezdci rallycrossu se svými super cars. Aleš Fučík s Volkswagenem Polo nakonec porazil velmi dravě jedoucího Otakara Výborného s Mitsubishi Mirage. (3.Teješ)


Petr Nikodém:"Nakonec jsme si ze setkání mistrů odvezli druhé místo. Chvíli to vypadalo, že si odvezeme zlato, ale bohužel se nevyvedla doslova poslední zatáčka, kde se mi vyfouklo turbo a do cíle jsem to musel vzít i s bariérou. Alespoň jsme to udělali zajímavější. Ale jinak bych naše účinkování hodnotil kladně, vezeme si spoustu zkušeností, nových poznatků a hromadu na prach sjetých gum. Letos to bylo poprvé s foukačkou a i když nebylo všechno nastavení ideální, byl jsem až překvapený jak dobře, až na výjimky, se dal ten nesmysl výkonu na asfaltu a v zimě ovládat. Příště přijedeme zase o trochu líp připravený a hlavně s více sadami pneumatik."



PE 20.12.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar