Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Gekon Racing nabízí evoluci Citroënu DS3 R5

Dva roky po představení vozu Citroën DS3 R5 přichází Citroën Racing s jeho evolucí. Tu je možné prostřednictvím oficiálního distributora Gekon Racing získat, český tým nabízí i možnost kompletního zajištění vozu v poslední specifikaci.

Citroën Racing homologoval nové komponenty určené pro speciál Citroën DS3 R5, které budou možné ke koupi od 18. dubna 2016. Francouzský tým se zaměřil zejména na zvýšení výkonu a krouticího momentu, to vše v závislosti na výrazném snížení teploty v motorovém prostoru.
Díky tomu je součástí evolučního kitu nový chladič, nový intercooler, inovací prošel systém sání vzduchu.

To vše zajišťuje o téměř dvacet stupňů nižší teplotu nasávaného vzduchu, což se pozitivně projevuje na vzrůstu výkonu a křivky točivého momentu v nižších otáčkách. Pro jezdce je důležitou zprávou i úprava posilovače řízení, díky které bude muset jezdec vyvinout mnohem menší energii. Posilovač řízení bude nově elektrohydraulický, s možností přepínání mapy z kokpitu vozu mezi asfaltovou nebo šotolinovou variantou.
Jezdec bude mít nově možnost regulovat z kokpitu vozu i tlak turba, což umožní přizpůsobení otevírání pop off ventilu podle aktuálních podmínek na trati.

Z mechanických dílů se proměny dočkal alternátor, příčný nosník, přední ochranná ližina, tlumiče Öhlins a zadní diferenciál. Citroën Racing připravil i novou charakteristiku motoru, v závislosti na panujících podmínkách.

V současné době lze prostřednictvím Gekon Racing objednat upgrade kit na současnou verzi v ceně 20 400 euro (bez DPH a dopravy) nebo objednat kompletně postavený vůz (v asfaltové nebo šotolinové specifikaci, pro kompletní specifikaci vozu kontaktujte zástupce Gekon Racing) v ceně 210 tisíc euro (bez DPH) v plné specifikaci EVO 2016.

V rámci této nabídky může Gekon Racing pomoci s financováním vozu od PSA finance a havarijním pojištěním od ČSOB.




KP 12.4.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar