Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Francouz Petit startuje na Albrechtickém kopci

O víkendu 22. a 23. srpnase v Albrechticích u Lanškrouna uskuteční Albrechtický kopec. Po osmileté odmlce se na trať do vrchu Laudon vrátily závodní speciály v loňském roce, kdy uspořádání volného závodu umožnila celková rekonstrukce asfaltového povrchu vozovky.

K závodu se sjelo osmdesát jezdců z celé republiky, kterým v sobotu jejich závodění znepříjemňoval déšť a až v nedělním závodě, za ideálního počasí byl vytvořen, téměř domácím jezdcem Milošem Benešem, startujícím s vozem Osella FA30, nový rekord trati dlouhé 4 kilometry, časem 1:29,48 minuta.

Letos se pojedou závody dvou seriálů – Mezinárodní mistrovství soudobých a historických automobilů, Maverick Rescue Euro Cup 2020 a Autoklub Mistrovství České republiky soudobých, historických automobilů a České Trofeje.

K závodu však promotér může z časového hlediska závodu připustit maximálně 180 startujících. Již při pohledu do seznamu přihlášených jezdců do obou seriálů můžeme konstatovat, že se bude jednat o špičkově obsazený závod. Díky zrušení letošního Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu, hledají špičkoví jezdci náhradní závody a jedním z nich bude letošní I. GMS Albrechtický kopec.

V seznamu pro mezinárodní závod Maverick Rescue Euro Cup opět nechybí francouzský mistr Sébastien Petit s vozem NOVA Np 01-4 Engine Honda Turbo, dále vedoucí jezdec Ferdinand Madrian (Norma M20FC), nebo Petr Žáček (Audi Sport Quattro S1), vedoucí jezdec kategorie historiků. Závodů se zúčastní jezdci ze šesti států Evropy.

V seriálu Autoklub Mistrovství ČR nechybí mezi přihlášenými jezdci nikdo z elitní desítky průběžného pořadí – např. vedoucí jezdec Miloš Beneš (Osella FA30), dále Petr Trnka (Ligier JS53 EVO2 LRM), David Komárek (Mc F1 EVO), Marek Rybníček (Škoda Fabia R5) či Václav Janík (Norma M20FC Turbo) a také současná nejlepší jezdkyně Kristýna Fillová (Mitsubishi Black 9) a řada dalších výborných jezdců.

„Nebude vůbec jednoduché vybrat z přihlášených jezdců do obou seriálů dohromady 180 účastníků. Musíme však počkat až do termínu uzávěrky přihlášek, který je 18. srpna o půlnoci, protože může dojít i k odhlášení některých jezdců a tím ke korekci počtu účastníků. Jinak jsme udělali vše pro zajištění bezpečnosti jednak jezdců, ale především diváků. Dovolím si říci, že se bude jednat o jeden z nejkvalitnějších závodů do Albrechtického kopce v celé jeho historii. Přeji všem motoristickým příznivcům, kteří se na víkendové závody chystají, krásný sportovní zážitek a současně na ně apeluji, aby v průběhu závodů dodržovali veškerá nařízení pořadatelů a přihlíželi závodům z vyhrazených sektorů a současně dodržovali zvýšená hygienická opatření v souvislosti se šířením nemoci Covid-19“ sdělil promotér a ředitel závodů Aleš Gänsdorfer.


Program závodů bude identický po oba dva dny, v 7.30 hodin budou zahájeny tréninkové jízdy, ve 12.30 hodin bude slavnostní zahájení a ve 12.45 hodin vyrazí na trať k závodní jízdě první jezdec. Na 18.00 hodinu je naplánováno vyhlášení vítězů.



PR 21.8.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar