Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Ford GT vyjede poprvé v dubnu v Silverstone

Nový závodní Ford GT – odhalený v červnu v Le Mans – se v evropské premiéře představí během dubna 2016 na britské trati Silverstone. Na start zahajovacího podniku MS ve vytrvalostních závodech se postaví dva vozy GT, které budou bojovat o cenu Royal Automobile Club Tourist Trophy ve třídě GT-Endurance Pro.

Později se oba objeví na francouzské trati La Sarthe, kde Ford GT40 před padesáti lety vybojoval první ze čtyř po sobě jdoucích vítězství v závodu 24 hodin Le Mans.

Závodní Ford GT vychází ze stejnojmenného supersportovního modelu, představeného v lednu letošního roku. Stejně jako silniční verze má i závodní provedení motor EcoBoost o objemu 3,5 l a odlehčenou konstrukci využívající uhlíková vlákna.

Závodní i silniční verze Fordu GT vznikly na oslavu 50. výročí triumfu značky Ford v Le Mans. Závodní vozy Ford GT40 zde totiž obsadily v roce 1966 všechna tři místa na stupních vítězů. Vítězství Ford zopakoval ještě v letech 1967, 1968 a 1969.

Závodní Ford GT bude vedle světového vytrvalostního šampionátu účinkovat rovněž v seriálu IMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC). První ostré závodní nasazení ho čeká již v lednu, kdy se ve floridské Daytoně jede závod Rolex 24.

Jezdecká sestava bude oznámena později.


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar