Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Finále evropských cesťáků v Mostě - Fulín o titul

Jedinečný zážitek slibuje závodní víkend The Most Grand Finale, který premiérově přivítá ve dnech 6. až 8. října mostecký autodrom. V evropském poháru cestovních vozů FIA European Touring Car Cup (ETCC) svedou souboje o celkové vítězství hned čtyři jezdci.

Nejlépe je na tom české želízko v ohni, plzeňský Petr Fulín se Seatem Leon Cup Racer. Drží třináctibodový, respektive patnáctibodový náskok před třemi největšími konkurenty, jimiž jsou Švýcar Christjohannes Schreiber, Maďar Norbert Nagy a Igor Stefanovski z Makedonie. V případě, že by nikdo z nich ani v jednom ze závodů či kvalifikaci nebodoval, má ještě teoretickou šanci na titul i zkušený matador Peter Rikli ze Švýcarska

Při závěrečném letošním podniku FIA ETCC se diváci mohou těšit na další české jezdce ve startovním poli. Budou jimi Václav Nimč mladší za tým Křenek Motorsport ve voze VW Golf TCR německého týmu Steibel Motorsport, který je dlouhodobým partnerem Křenkovy stáje. O tom, že se závodnická krev dědí, přesvědčí fanoušky i další syn úspěšného otce. Petr Fulín junior usedne za volant vozu totožné značky a specifikace jako jeho otec, tedy do Seatu Cup Racer. Stejnou techniku bude mít k dispozici i Petr Čížek, jenž bude hájit barvy stáje Lema Racing.

Každý ze šesti závodních víkendů letošní sezony ETCC zahrnuje dvojí testování, volný trénink, kvalifikaci a dva nedělní závody. Letošní novinkou jsou pevné starty vozů v obou závodech. Dosavadní praxe byla v jednom závodě pevný start, ve druhém letmý start.
Součástí The Most Grand finále jsou také vložené závody. Série Twingo Cup představuje možnost pro mladé začínající jezdce, již přestupují z motokár do světa velkých okruhů.

Diváci dále uvidí sérii Haigo ADAC formulových i cestovních vozů bývalého Poháru míru a přátelství socialistických zemí, a jízdu pravidelnosti FAS AČR. O vítězi v ní nerozhoduje pořadí v cíli. Tuzemští jezdci na továrních speciálech i ve vozech individuálních konstrukcí mají za úkol zajet pokud možno stejný čas ve dvou měřených kolech.

Víkend tedy slibuje napínavou a rozmanitou podívanou, organizátoři ji zpestří i bohatým doprovodným programem. Diváky jistě zaujme akrobatická letecká show účastníka prestižního seriálu Red Bull Air Race v kategorii Master Class Petra Kopfsteina. Mohou si také objednat taxijízdy v upravených speciálech, v polední přestávce je čeká koncert hudební skupiny Rock Slaves na cílové rovince či adrenalinová drift show.


PR Most 6.10.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar