Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Filip Mareš představil vlastní tým

LAURETA AUTO ŠKODA TEAM, tak zní název nového týmu, který si odbude svou premiéru na zahajovacího podniku MČR 2020 – Rally Bohemia. Reprezentovat jej bude nově složená posádka, když Filipa Mareše, juniorského mistra Evropy z loňského roku, doplní na sedadle spolujezdce Radovan Bucha.

Filip Mareš startoval v uplynulých letech pod hlavičkou projektu Autoklubu ČR. Původní letošní plány ale vzaly v těžkých časech koronaviru za své a situace kolem Filipovi kariéry nevypadala příliš optimisticky. „Nevzdal jsem to a ihned po ukončení projektu s Autoklubem ČR, jsem začal střádat plány na vlastní tým. Velmi si vážím toho, že i v době ekonomické nejistoty, se našlo hodně lidí, kteří mají, stejně jako já, motivaci a chuť uspět. Bez jejich podpory, by se tento plán určitě nepodařilo uskutečnit a všem moc děkuji. O to větší mám ze všeho teď radost a beru to i jako závazek k tomu, že se nám podaří naplnit naše společné cíle,“ říká semčický jezdec.


Nově vzniklý dealerský tým nese název po jednom z předních boleslavských prodejců vozů značky ŠKODA - LAURETA AUTO a.s. Za známou společností stojí navíc sám bývalý úspěšný soutěžák, pan Jaroslav Jelínek: „Motorsportu jsem věrný od šedesátých let až do současnosti a do prostředí automobilových soutěží se i ve svém pokročilém věku vždy rád vracím.“
Myšlenku zrodu nového týmu kolem Filipa Mareše, výrazně podpořila také mladá liberecká společnost Entry Engineering, jež se stala jedním z hlavních partnerů projektu.


„S Filipem jsme se seznámili loni, kdy nám začal pomáhat s donastavením našeho vlastního dvousedadlového sportovního vozu Sigma TN a zároveň jsme podpořili jeho starty v rally. Od letoška startuje sám za sebe, staví se kompletně na vlastní nohy, což je nám sympatické. Filip není ze závodnické rodiny a své úspěchy si musel tvrdě vydřít, spousta lidí ho odrazovala. Stejně tak my jsme si zpočátku prošli obdobím, kdy nám všichni tvrdili, že uspět v automotive bez velkých konexí malá česká firma nemůže. V obou případech se ukázalo, že kde je vůle, je i cesta,“ říká za Entry Engineering její jednatel Pavel Paickr.



Společným ukazatelem loňské a letošní sezóny není jen stejné soutěžní náčiní, ale také pokračující spojení Filipa Mareše s výrobcem prémiových pneumatik Michelin, jichž je i nadále ambassadorem. „Michelin je aktivně zapojen do motorsportu, protože je v naší DNA. Naším cílem je zlepšit mobilitu a péči o bezpečnost v běžném provozu. Díky motorsportu jsme schopni vyzkoušet různá řešení v extrémních podmínkách a poté převést nejlepší technologie z tratě na běžné silnice. To nám umožňuje prokázat hodnotu našich pneumatik a poskytovat nejlepší produkty ve své třídě jak pro motorsport, tak pro každodenní řízení. Proto jsme hrdí na to, že můžeme spolupracovat s tak úspěšnými jezdci, jako je Filip Mareš, kteří přináší mnoho znalostí do rozvoje průmyslu pneumatik,“ říká Key Account Manager pro Michelin Česko a Slovensko, Petr Cigánek.


Velká změna naopak nastává na sedadle spolujezdce, kdy po šesti letech spolupráce, nahrazuje Jana Hlouška mladoboleslavský Radek Bucha: “Jsem rád za možnost být u vzniku nového soutěžního týmu, tím spíše, že premiérou bude pro nás všechny domácí Rally Bohemia. S Filipem jsme se potkali během zimy při spolupráci v jiném závodním týmu a po konci Honzy Hlouška po jeho boku, jsme brzy našli společnou řeč. Věřím, že i přes časovou náročnost příprav nového týmu, budeme na startu sezóny dobře připravení a naší tvrdou práci, přetavíme v co nejlepší výsledky,“ říká před startem sezóny nováček v katerii R5.



Po Rally Bohemia má Filip Mareš v plánu start na zahajovacím podniku ERC – Rally di Roma Capitale. „Za první úspěch letošní sezóny považuji už jen to, že stojíme na jejím startu, navíc v plné síle a připravení bojovat o co nejvyšší příčky. Za to ještě jednou děkuji všem partnerům. Zvláštní poděkování patří rodině Cvrčkových a jejich Rexteamu. Bez jejich nasazení, znalostí a pomoci, bychom na startu nyní nestáli a na spolupráci s nimi se vážně moc těším. Stejně tak si cením i nové spolupráce s Radkem Buchou, který naskočil rovnýma nohama do rozjetého vlaku. Společně dáváme přípravě maximum a věřím, že se brzy sehrajeme k dokonalosti. No a v neposlední řadě děkuji také všem fanouškům, kteří mi i v těžkých časech věřili a podporovali mě. Nyní se to všem pokusíme vrátit výkonem na tratích RZ,“ dodal na závěr Filip Mareš.



PR 7.7.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar