Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Filip Mareš pojede svět, Evropu i v ČR

Filip Mareš nastupuje do třetí sezóny v nejsilnější kategorii R5 v týmu ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM, s vozem Škoda Fabia R5 Evo z dílen Romana Kresty. S podporou Michelin, Puma a v designu nové komunikační značky Autoklubu ČR – Czech Motorsport se zúčastní vybraných podniků mistrovství světa, mistrovství Evropy a také domácího šampionátu.

„Je úžasné, že pro letošní sezónu dostáváme takovou šanci. Startovat na podnicích mistrovství světa bylo od mala mým velkým snem a jsem připraven se této výzvě postavit čelem. Děkuji všem partnerům za možnost je reprezentovat a slibuji, že na tratích doma i v zahraničí ze sebe vydám maximum. Už nyní se nemůžu dočkat startu nové sezóny,“ prozradil Filip Mareš.

Projekt ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM vstupuje do svého vrcholného roku a formát letošní sezóny byl připraven s ohledem na další vývoj posádky. „Osobně jsem velmi potěšen z průběhu a vývoje našeho společného projektu. Bavilo mě sledovat Filipův vstup mezi českou soutěžáckou elitu a výkony prvních dvou sezón předčily naše očekávání. Nyní je z posádky Mareš – Hloušek profesionální dvojice, o které, pevně věřím, ještě hodně uslyšíme,“ komentoval úspěšnou spolupráci prezident AČR – Jan Šťovíček.

„Jsem rád, že jsme se stali součástí tohoto ojedinělého projektu. Spojení skvělé posádky, dokonalého zázemí týmu Romana Kresty a partnerství Autoklubu, společnosti Škoda Auto a našeho dealerství vytvořilo skvěle fungující tým a doufám, že letošní i sezóna bude pro nás všechny úspěšná,“ doplnil majitel společnosti Autocentrála s.r.o. – Eduard Skaba.

A podobně to vidí také Key Account manager společnosti Michelin – Petr Cigánek: "Špičková posádka pod vedením skvěle fungujícího týmu Kresta Racing je kvalitním základem pro úspěchy na mezinárodní scéně rallysportu. V Michelinu jsme rádi, že můžeme být ve spolupráci s Autoklubem České republiky součástí této doposud velmi úspěšné mozaiky. V letošním roce čekají Filipa s Honzou velké výzvy a já jim tímto přeji hodně štěstí do zápolení s nejlepšími piloty světa."

Prvním letošním podnikem bude Rally Sweden, jejíž pořadatelé se ale zatím potýkají s nepřízní počasí a nedostatkem sněhu. Evropskou sérii odstartují Azorské ostrovy a jasná už je také účast na domácí vrcholné Barum rally.

Ambice posádky jsou pro letošní sezónu celkem jednoznačné. Vzhledem k tomu, že v žádném šampionátu nepojede Filip Mareš kompletní počet podniků, bude hlavním cílem vždy co nejlepší umístění v jednotlivých závodech, sbírání dat a nových zkušeností. „Přestože přesný program ještě neznáme, věřím, že dostaneme možnost závodit v kategorii WRC3 o co nejlepší celkové umístnění. I když jsme si dobře vědomí toho, že bez předchozích zkušeností s tratěmi světových závodů na nás nečeká snadný úkol, jsme připravení bojovat,“ doplnil ještě Filip Mareš.

Posádka Mareš – Hloušek se tedy chystá na svoji další náročnou sezónu a díky nové spolupráci s televizí O2 TV Sport, která pravidelně informuje o dění ve WRC, můžete její průběh sledovat právě na tomto televizním kanálu.



PR 5.2.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar