Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Filip Mareš opět pod Autoklubem ČR a s Peugeotem

Na úspěšnou spolupráci ze sezóny 2016 naváží v roce 2017 Filip Mareš a Autoklub ČR. V rámci projektu Autoklub Peugeot Rally Talent, jehož hlavními partnery jsou i Peugeot v ČR a Total ČR, se Filip Mareš, navigovaný Janem Hlouškem představí na většině podniků MČR v rally..

Prvním startem bude Valašská rallye, která je současně zahajovacím podnikem nově vzniklého Peugeot Total Czech Rally Cupu 2017, ve které bude mladá dvojice plnit úlohu jednoho z favoritů. Neméně důležitým programem bude účast v barvách ACCR Czech Teamu v kompletním ERC Junior U27, jež startuje už na konci března šotolinovou Azores Airlines Rallye. Využívat budou, stejně jako v loňské sezóně Peugeot 208 R2. Změna ovšem nastává na pozici přípravce vozu, jímž v letošní sezóně bude milovický GEKON Racing.

Filip s Honzou se všem fanouškům představí v novém atraktivním designu už tuto sobotu na 8. Testovací RZ Žiželice, kde se budou, stejně jako mnoho dalších posádek, připravovat na úvod soutěžácké sezóny.

„Z mého pohledu jde jednoznačně o program, o kterém jsem dlouho snil. Teď už bude záležet na nás, jak se s naším novým týmem s nabízenou příležitostí popasujeme. Uvědomuji si, že nás nečeká snadná úloha, zvláště na evropských tratích, které pro nás budou z většiny nové,“ komentoval předstartovní rozruch semčický pilot.

Slovo si na prahu nové sezóny vzal také manažer Autoklub Peugeot Rally Talent Stanislav Kafka: „Je před námi výzva v podobě startů v MČR v rally, kde bychom rádi bojovali jak o titul ve třídě 6, tak i o vítězství v Peugeot Total Czech Rally Cupu. Pro další rozvoj naší mladé posádky jsou ale třeba i starty na nových tratích v zahraničí a porovnání s velmi rychlou konkurencí v ERC Junior U27.“

Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR dodává: „Jsme hrdí, že naše barvy bude reprezentovat tak nadaný a nadějný pilot, jakým je Filip Mareš. Peugeot 208 R2 je rozhodně v dobrých rukou a věříme, že s ním Filip s Honzou budou sklízet úspěchy jak doma tak v cizině. Určitě budou motivací pro další rallyové talenty, kterých je ČR opravdu hodně.“
Autoklub Peugeot Rally Talent zve všechny své fanoušky již tuto sobotu k trati 8. Testovací RZ Žiželice a už následující víkend ve dnech 24. – 26. března k zahajovacímu podniku MČR, již 36. Valašské rally s centrem ve Valašském Meziříčí.



Peugeot 17.3.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar