Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Filip Mareš na Rallye Český Krumlov

Svůj teprve druhý start v barvách projektu Autoklub Peugeot Rally Talent proměnila posádka Filip Mareš a Jan Hloušek ve vítězství. Šetnácté místo absolutně znamenalo také úspěch v podobě druhého místa v kategorii „dvoukolek“ a vítězství v hodnocení RC4 i mezi juniorskými posádkami.

Všechny nástrahy 44. Rallye Český Krumlov byly rozloženy do dvou náročných dnů a celou soutěž tentokrát výrazně ovlivnily rozmary počasí.

„Po cestě na startovní rampu nás zastihla silná bouře a nám nevyšel risk s tvrdým obutím. V Jelení zahradě jsme alespoň stihli náš Peugeot 208 R2 přezout na střední směs, i když ani ta nebyla vzhledem k množství vody na trati ideální,“ líčil začátek Mareš. Přesto se blýskl skvělým časem v RZ Rožmitál a hned v úvodu se tlačil na čelo hodnocení třídy 6 i kategorie 2WD.

Ve druhé sekci byly i tak už dost těžké podmínky, ještě více umocněny tmou a především hustou mlhou. To mu svědčilo, když ve druhé sekci opanovali všechny rychlostní zkoušky nejen ve třídě 6, ale i napříč všemi vozy spadajícími do hodnocení kategorie 2WD a v první etapě tak s přehledem zvítězili. „Pro druhou sekci nám volba pneumatik vyšla optimálně a my jsme si tak mohli jízdu naplno užívat. Náročnost noční sekce byla okořeněna hustou mlhou, která místy téměř znemožňovala závodní tempo. I tak se nám podařilo zajet dva velmi dobré časy a na čele hodnocení 2WD i třídy 6, jsme si vytvořili pro druhý den soutěže slušný náskok,“ doplnil Filip Mareš.

Druhá etapa byla ovlivněna páteční bouří doprovázenou krupobitím, která se přehnala obcí Malonty a jejím okolím. Z tohoto důvodu musely být zrušeny oba průjezdy touto legendární zkouškou. I tak čekalo na posádky ještě bezmála 50 km, rozložených do šesti RZ. Filip s Honzou přidali několik dalších vynikajících časů, v předposlední RZ byly nejrychlejší posádkou kategorie 2WD a vyjma budějovické speciálky, nechyběli ve druhé etapě mezi třemi nejrychlejšími ve třídě. V posledním testu soutěže, se o jednu vteřinu na první místo v kategorii 2WD probojovala posádka Martin Kočí – Lukáš Kostka, která ovšem startovala s vozem spadajícím do silnější třídy. I přesto je 2. příčka v kategorii 2WD pro celý Autoklub Peugeot Rally Talent vynikajícím výsledkem a pomyslnou třešničkou na dortu k jasnému vítězství ve třídě 6.

„Prioritou pro druhou etapu bylo udržení průběžného vedení ve třídě 6. Z tempa jsme ale rozhodně nechtěli slevovat, šlo nám také o oddělené hodnocení druhé etapy. V něm nám nakonec jen o pár vteřin uniklo první místo, ale i druhou příčku vzhledem k okolnostem považujeme za skvělý výsledek. Musíme také uznat, že při nás v Krumlově stálo štěstí a ty největší bouře nás na trati zastihly pouze okrajově. „

Peugeot 31.5.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar