Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Filip Mareš - Bohemka nebyla procházka

LAURETA AUTO ŠKODA TEAM při své premiéře v Mistrovství České republiky v rally obstál. Škoda Fabia Rally2 Evo s posádkou Filipa Mareše a Radka Buchy, se v nabité konkurenci umístila těsně pod stupni vítězů, na čtvrtém místě.

Vstup do soutěže přitom domácí posádce vyšel ještě lépe. Zahajovacím testem v ulicích Mladé Boleslavi, projela jako druhá nejrychlejší a nechala tak za svými zády všechny zbylé vozy kategorie R5: „Trasa Staroměstské RZ vede kolem autosalonu LAURETA AUTO, pokračuje kolem mého zaměstnání a končí u Magistrátu Mladé Boleslavi, jež mě jako místního sportovce taktéž podporuje. Snažili jsme se zkrátka využít dobré znalosti tratě. Skvěle fungovaly i naše pneumatiky Michelin Pilot Sport MW, které byly ve vlhkých podmínkách tou nejlepší možnou volbou,“ Filip Mareš.

Tou správnou premiérou byla až první „klasická“ RZ s názvem Hradčany. Filip Mareš začal „až“ sedmým časem. V průběhu etapy ale postupně zvyšoval tempo a v závěru dne už dílčími časy pravidelně patřil k nejrychlejší trojici. První etapu pak zakončil na 4. pozici, se ztrátou 20sekund na vedoucí posádku

V podobném duchu se nesla pro posádku LAURETA AUTO ŠKODA TEAMu také nedělní etapa závodu. Dobrý vstup, opatrné první průjezdy a viditelné zlěpšení v odpolední sekci. „Bez mučení přiznávám, že mi ani v jednom průjezdu přiliš nesedla RZ Chloudov. Loni jsem na ní havaroval a správný recept jsem na ní nenašel ani letos. Jinak jsem ale z našich výkonů měl zkoušku od zkoušky lepší a lepší pocit a nakonec ani ta bedna nebyla příliš daleko. Pochválit bych chtěl především Radka. Vše zásadní musel zvládnout v rekordně krátkém čase a i když máme na našem výkonu hodně co zlepšovat, hlavně druhé průjezdy už byly dobré,“ poslal Mareš a pokračoval: „Skvěle fungovala také spolupráce s jenišovickým Rexteamem. O auto patřící Entry Engineeringu bylo špičkově postaráno a my jsme tak během závodu nemuseli řešit jediný technický problém.“


Modrá Fabia Rally2 Evo se tak s přehledem udržela na 4. místě absolutní klasifikace a domácí podnik pro tým i nově složenou posádku, tak dopadl na výbornou. „Jsme opravdu rádi, že sezóna české rally konečně odstartovala. Atmosféra bohemky byla i přes omezení úžasná a moc jsme si celý víkend užili. Za to patří velké díky pořadatelům i všem fandům. My už teď pomalu upíráme zraky k Rally di Roma Capitale, kde bychom se měli za necelé dva týdny představit,“ prozradil na závěr nejbližší plány Filip Mareš.



PR 14.7.2020
foto JL + archiv

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar