Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Fejfar si zkomplikoval cestu za titulem

S vidinou dobrého výsledku, zajišťujícího dostatečný náskok na čele divize Touring Autocross odjížděl do italské Maggiory, předposledního dějství letošního ME v autokrosu, tým Václava Fejfara. V Lužanech se připravovaly hned tři fábie – Fejfarova, Fučíkova a ex-Fejfarova pro Itala Davida Negriho.

Od začátku až po semifinále se vše vyvíjelo přesně podle očekávaného scénáře. "Podařilo se mi vyhrát mezi osmnácti startujícími trénink, dvě jízdy a do třetí jsem už nemusel nastoupit. Přesto jsem bral maximální počet deseti bodů za rozjížďky."

Po třech jízdách bylo pořadí Fejfar, Samohýl, Negri, Fučík (tři "lužanské fábie" mezi čtyřmi...). Hned v první kole semifinále A se při předjíždění Výborného sklouzlo auto Fejfara na "vant" a došlo k poškození kola, které se zablokovalo a nešlo jet dál. To znamenalo první letošní Fejfarovu finálovou neúčast: "Byla to moje jezdecká chyba. Moc mě to mrzí, nestalo se mi to snad pět let. Čeká nás tedy pěkně dramatické vyvrcholení ve Francii," hodnotil závod zklamaný jezdec.

Velkým zadostučiněním bylo vítězství v obou semifinále vozů připravovaných Fejfarovým týmem. Negri vyhrál "áčko" o pět sekund, Fučík "béčko" dokonce o devět. Po startu finále došlo ke kontaktu mezi Fučíkem a Samohýlem a šance se tedy naskytla ostatním. První Fejfarovu fábii dovezl do cíle vítězně David Negri a ukázal nesporný jezdecký potenciál i špičkovou připravenost vozu týmu z Lužan. Druhý Otakar Výborný využil chyb soupeřů a snížil náskok Václava Fejfara na čtyři body. Čtvrtý dojel Jan Brožek.

V divizi Super Buggy se dostal do finale jen Petr Bartoš a dojel šestý, když vyhrál Stubbe před Grencisem a Hinnenkampem. V divizi 1600 projel cílem první Tafani před Mandelem a Hannekenem

Hned tento víkend se jede v Saint Igny poslední závod. Rozhodnuto je prakticky v Junior Buggy, kde by neměl nikdo připravit o titul Milana Vaňka.

V divizi Touring Autocross je zatím pořadí: Fejfar 233, Výborný 229, Samohýl 195 a Fučík 181 bodů.

Pěkné drama se odehraje i v Buggy 1600, kde druhý Petr Nikodém ztrácí na Tafaniho dvanáct bodů.

Těsno je i v Super Buggy, kde vede Stubbe o pouhých osm bodů před Grencisem.

Pavel Vydra 14.9.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar