Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Fabian Kreim vyhrál Ice Race of Champions

Jezdci na vozech Škoda Fabia Rally2 evo bavili přibližně 16 000 fanoušků závodů a rally, kteří se přišli podívat na akci GP Ice Race v rakouském Zell am See-Kaprun. O vítězství v „Ice Race of Champions“ bojoval kvarteto z ČR, SK, Rakouska a Německa.

Během prvního únorového víkendu se konala unikátní akce GP Ice Race, na niž se sjelo přibližně 150 jezdců s historickými i moderními závodními i rall vozy. Filip Mareš (juniorský mistr Evropy ERC1, 2019), Martin Koči (mistr Slovenska) a Fabian Kreim (mistr Německa) vyhráli mistrovské tituly v roce 2019. Julian Wagner skončil v rakouském šampionátu druhý.


Pro souboje v rámci závodu „Ice Race of Champions“ jel každý z nich s identickým vozem ŠKODA FABIA Rally2 evo, připraveným továrním týmem.

V „Ice Race of Champions“ se sčítaly výsledky ze soboty a neděle. Fabian Kreim, který v sobotu zvítězil a v neděli byl na druhém místě, celou soutěž nakonec vyhrál.


Za ním skončil Julian Wagner, jenž v sobotu obsadil třetí a v neděli první místo. Třetí příčku vybojoval Martin Koči, který byl první den druhý a v neděli čtvrtý.


Pro čtvrtého Filipa Mareše byla akce GP Ice Race vítanou příležitostí k přípravě a tréninku jízdy na ledu a sněhu. Juniorský mistr Evropy (ERC1) pojede s privátně nasazeným vozem ŠKODA FABIA Rally2 evo na nadcházející Švédské rallye (12. 2.–16. 2. 2020).


Jan Kopecký, který v roce 2019 na GP Ice Race s vozem ŠKODA FABIA zvítězil ve své kategorii, si letošní GP Ice Race užil jako kouč mladých jezdců a současně s vozem ŠKODA FABIA Rally2 evo bavil diváky při předváděcích jízdách.





1.Fabian Kreim (D), ŠKODA FABIA Rally2 evo, 18 bodů

2.Julian Wagner (A), ŠKODA FABIA Rally2 evo, 16 bodů

3.Martin Koči (SK), ŠKODA FABIA Rally2 evo, 12 bodů

4.Filip Mareš (CZ), ŠKODA FABIA Rally2 evo, 10 bodů




Škoda 3.2.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar