Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Evropský autokros začíná v německém Seelowě

Prvním závodem v německém Seelowě odstartuje o víkendu letošní seriál Mistrovství Evropy v autokrosu. Sobotními volnými tréninky začne od 10 h závodní program. V 16 h odstartuje první série rozjížděk.

Zajímavostí je, že se jede proti směru hodinových ručiček a v těsné blízkosti trati jsou dva bytové domy. Povrch trati je hlinitopísčitý a její délka je 810 metrů.
V neděli 28. května pak startují v 9 h druhé a v 11 h třetí rozjížďky. Ve 13:15 je na řadě slavnostní představení jezdců a o hodinu později semifinálové a finálové jízdy.
V řádném termínu se přihlásilo více jak osmdesát jezdců. V Buggy 1600 je přihlášeno nejvíce účastníků – sedmatřicet, mezi nimi Tafani, Nikodém, Nosálek, Sekanina, Peters, Buddelmeyer.

V Super Buggy je zapsáno 26 jezdců a bude to zřejmě souboj několikanásobného mistra Evropy Stubbeho s Anacletem, Hinnenkampem, Bartelenem a Albersem. Lze doufat, že do něj zasáhnou také Jakub Kubíček nebo navrátilec Petr Bartoš. Raritou ve startovním poli je jedenasedmdesátiletý Jaroslav Hošek.V Junior buggy je přihlášeno patnáct jezdců, včetně chotečského Filipa Hartmana.

Stejný počet má na seznamu i divize Touring Autocross. Tady to bude zřejmě český souboj Fučíka, Fejfara, Samohýla, Výborného s Litevcem Pleskovasem. „Na první závody se těším, v Evropě budu závodit po více jak půl roce. Auto máme připravené a odzkoušené. V nedávném novopacké závodě MM ČR jsem si vyzkoušel po loňské havárii „závodní režim“ a plné zatížení. Budu se snažit navázat na loňské úspěchy,“ přibližuje svůj odjezd na první závod ME Václav Fejfar, který odstartuje s číslem 209.

Pavel Vydra 26.5.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar