Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Evropský autokros v Přerově s Neuvillem

Mistrovství Evropy v autokrosu pokračuje čtvrtým závodem o víkendu v Přerově. Vzhledem k novým předpisům FIA pro ME jsou startovní listiny bohužel slabší, než jsme byli zvyklí.

Novinkou letošního autokrosu je FIA Cross Car Academy Trophy který má v rámci připrav závodní techniky na starosti belgický tým LifeLive v jehož čele stojí mladší s bratrů Yannick Neuville. Zatímco Thierry Neuville usedne do jednoho ze strojů.

Jinak právě jemu „vděčíme“ za zrušení divize cestovních automobilů (V Přerově neuvidíme ani evropský pohár). Přesvědčil totiž Jeana Todta, že cesťáky jsou nezajímavé a bude nejlepší je zlikvidovat.

V Super Buggy tak pojedou z našich jezdců pouze Jordák, Kubíček, Hrubý, Hošek, Nikodém a Výborný. Ty doplní pouze 11 „evropanů“ včetně favoritů Tafaniho, Feuillada, Grencise a Merciera.


Nejvíce obsazenou je Divize Buggy 1600, v níž budou mít Jakub Novotný a Filip Hartman těžkou úlohu proti Wibbelerovi, Pählerovi, Holzleitnerovi, Petersovi a Kobrasovi.
Naopak v Junior Buggy se třinácti jezdci jsou naši v převaze – Pytoun, Pytlounová, Medlik, Duřt, Florian a Šafránek. Největším soupeřem bude Jaspers a van Putten

Sobotní program začíná tréninkovými jízdami od 11 hodin, první rozjížďky jsou na programu od 16 hodin. Závod pokračuje v neděli od 9 hodin.


JL 17.8.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar