Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Erik Cais pojede se Škodou Fabia svět i Evropu

Pro rok 2023, kdy se v České republice poprvé pojede soutěž vrcholného seriálu WRC, se zrodilo spojení český jezdec, český vůz, český tým. Erik Cais (23) bude startovat s novým soutěžním vozem Škoda Fabia RS Rally2 v sedmi soutěžích světového šampionátu WRC2. Náročný program zahrnuje také minimálně 5 startů v mistrovství Evropy ERC.

Tým Orsák Rallysport převzal na konci listopadu novou Škodu Fabii RS Rally2. Jedná se o vůbec první klientský exemplář s výrobním číslem 7. Bohatý program zahrnuje sedm světových soutěží v kategorii WRC2 s cílem nasbírat co nejvíce poznatků a zkušeností (Monte Carlo, Chorvatsko, Portugalsko, Sardinie, Finsko, Řecko, Střední Evropa).



Druhou frontou bude pro Erika Caise seriál mistrovství Evropy ERC, kde je v plánu start minimálně na pěti soutěžích (Fafe, Kanárské ostrovy, Liepaja, Řím, Barum). Tým pracuje na zajištění dalších evropských startů, protože tyto tratě už Erik zná a jeho cílem je umístit se na stupních vítězů.
„Náročný program vyžaduje druhý vůz, který máme přislíben na začátek sezony 2023. Velký dík za to patří Škodě Motorsport a osobně panu Michalu Hrabánkovi,“ vysvětluje šéf týmu Jaroslav Orsák. „Před novou sezonou jsme plni očekávání. Návrat ke značce Škoda je velkou výzvou pro celý tým. Ještě do vánočních svátků chceme stihnout dvoudenní test, aby Erik novou Fabii RS Rally2 poznal.
Následně mechanici celé auto rozeberou, aby se s ním naučili pracovat a věděli kam sáhnout, když bude potřeba. Po Novém roce máme naplánovaný další dvoudenní test před úvodní soutěží WRC2 Rallye Monte Carlo.“


„Poslední tři sezony jsem strávil za volantem Fiesty Rally2 a mám už se čtyřkolkou dostatek zkušeností,“ říká Erik Cais. „Nová Škoda Fabia RS Rally2 bude klíčem k úspěchu. Máme k dispozici technickou podporu Škody Motorsport a moc se těším, že budu startovat s novým vozem. Jsme reprezentanti českého autoklubu AČR a České republiky, takže jsem rád, že pojedu s českým autem.

Navíc díky zařazení Central Europe Rally do WRC budeme mít možnost ukázat se před domácím publikem.“

Náročný program na sezonu 2023 by se nemohl uskutečnit bez podpory partnerů, z nichž mnozí jsou součástí projektu už od jeho začátku. Jedním z nich je renomovaný světový producent olejů YACCO. Totéž platí o Autoklubu České Republiky AČR, který Erika Caise pravidelně zařazuje do národní reprezentace.

K tradičním partnerům patří také firma vyrábějící špičkové nářadí pro profesionály MILWAUKEE a výrobce závodních kombinéz P1. Erik Cais se stal pro rok 2023 jedním ze čtyř továrních jezdců firmy Michelin v motoristickém sportu na světě, jediným v rally.

Novým partnerem je světový výrobce energetických nápojů RED BULL Erik získal jako jediný český sportovec na čtyřech kolech prestižní označení Red Bull Athlete. Tým v nadcházející sezoně podpoří také prodejce vozů Škoda ze Zlína SAMOHÝL MOTOR.


Erik Cais zahájí sezonu už 19. ledna na proslulé Rallye Monte Carlo. Doufejme, že mu nová Fabie RS Rally2 s výrobním číslem 7 přinese štěstí.



PR 11.12.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar