Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Emotivní oslava Václava Fejfara - počtvrté mistrem Evropy

Už od dopoledních pátečních hodin ožívala polovina náměstí v Nové Pace přípravou oslavy "Přivítání Mistra Evropy v autokrosu Václava Fejfara". Ta měla hodně emotivní nádech. Nejprve došlo k posunu začátku, když některé hosty zdržela přeprava nadměrného nákladu – trochu symbolicky letadla hokejových hrdinů z Nagana.

Moderátor Ivan Tůma po představení významných hostí přidal na úvod bonmot z fiktivního setkání českého velikána Járy da Cimrmana s Václavem Fejfarem: "Václave, čeho jsi v životě dosáhl?" Ten rozpačitě odpověděl: "No, tří titulů Mistra Evropy." Cimrman se zamyslel a řekl: "A není to málo?" A hrdina bahenního dramatického finále ze Saint Igny mu jeho přání před týdnem splnil.

Poté následovaly osobní gratulace na pódiu od zástupců Města Nové Paky místostarosty Pavla Bouchnera a starosty Lázní Bělohrad Pavla Šubra, zástupce Autoklubu České republiky Radovana Nováka, domovského autoklubu Nová Paka Bohumila Kužela a Ladislava Tejchmana. Poté čtyřnásobný mistr Evropy odpovídal na otázky moderátora a popsal vývoj všech závodů letošní sezóny. Nechyběla ani charakteristika soutěžního speciálu, který zůstal tak, jak dojel francouzskou finálovou jízdu a někdo z davu pronesl: "Tak "Pavlínka" se také dočkala..."

Rozhovor gradoval ve chvíli, kdy si vzal slovo opět Václav Fejfar:" Všichni o mně víte, že jsem tak trochu magor. A proto kdy jindy a kde jinde bych si měl vzít za ženu mou dlouholetou přítelkyni Blanku. Většina z téměř čtyř set přítomných byla mile zaskočena a setkání dostalo nový rozměr. Ženich v závodní kombinéze, nevěsta, která se o dobře utajené akci dozvěděla necelých čtyřiadvacet hodin předem. Spontánní oslavě přihlíželi Vaškovi nejblížší – rodina, pozvaní hosté, členové týmu, přátelé, kamarádi, spolupracovníci, fotografové, fanoušci, zástupci sponzorů.

Atmosféru skvěle dokreslovala hudba v rockovém podání Radka Neumanna a Jana Hlůžeho i projekce na velkoplošné televizi na pódiu. Nechyběla ani autogramiáda, focení s Mistrem Evropy, upřímné blahopřání k zaslouženému triumfu i nové životní cestě. Byla to taková krásná tečka za letošní evropskou autokrosovou sezónou. Pro oslavence velice emotivní. Zaslouženě....

Pavel Vydra 26.9.2016


Foto Josef Hlaváček

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar