Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Egon Smékal zve na Valašskou rally

K favoritům Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 v rámci seriálu Autoklub Rallysprint série (RSS) patří zlínský jezdec Egon Smékal. Zkušený český jezdec v kategorii dvoukolek získal předloni titul mistra České republiky v hodnocení jezdců na vozech s jednou poháněnou nápravou a v rallysprintech obsadil dvakrát po sobě druhé místo.

Naposledy v loňském roce, když bojoval do posledního závodu o mistrovský titul s Ondřejem Bisahou v premiérovém ročníku rallysprintové série. Nakonec odešel ze souboje po závěrečném podniku ve Vsetíně poražen o pouhých sedm bodů v celkové klasifikaci.

„Loni se nám jelo dobře, bohužel jsme neměli dostatek prostředků a možností, abychom vyladili soutěžní techniku na maximum. Tou disponoval náš soupeř, zatímco my jsme více udělat nemohli. V letošní sezoně startujeme se stejnou verzí vozu Citroën DS3 R3T jako loni a chceme bojovat opět o nejvyšší příčky,“ pověděl Egon Smékal, který loni v okolí Valašského Meziříčí nenašel přemožitele a Bisahu porazil o necelé čtyři vteřiny.

Zlínský pilot vyjede do nové sezony se stejným vozem, ale s novou spolujezdkyní. Dosavadní navigátorka Monika Hýbnerová nastoupila na mateřskou dovolenou, a tak se vedle posadí Petra Němcová. „Petra je v rally úplným nováčkem, ale je hodně talentovaná a jde rychle v učení dopředu. Start na testu v Žiželicích byl pro ni křest ohněm, ve kterém obstála. Měli jsme sice menší problémy, ale s následnou praxí určitě zmizí. Cíle máme nejvyšší, ale když se to nepodaří, nebudeme z toho dělat vědu,“ upřesnil šestačtyřicetiletý jezdec stáje Bens Racing Team.

Pořadatelé Rocksteel - Valašské rally zařadili do itineráře soutěže premiérově rychlostní zkoušku vedoucí po areálu polygonu kopřivnické Tatry. „Kdysi jsem Kopřivnici jel v rámci rallyshow. Zdejší okruh je velmi krásný, vede po pěkném asfaltu, je hodně technický a plný obtížných zatáček. Dá se tam vytočit i maximální rychlost. Pořád se tam něco děje, zřejmě to bude rozhodující rychlostní zkouška rally. Diváci si rozhodně přijdou na své,“ řekl zlínský podnikatel.



RO 12.4.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar