Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Edda Cup pokračuje o víkendu v Liberci

O nadcházejícím víkendu se v Liberci uskuteční další závod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup HOSTR Prix Liberec. Poprvé se ale tradiční závod EDDA Cupu v Liberci pojede na nové trati. Opět se budou závodníci snažit ztéci Ještěd, tentokrát však poprvé ze strany od města.

Nová trať je 3200 metrů dlouhá se startem u Centrálního parkoviště v Horním Hanychově, cíl bude 500 metrů pod křižovatkou na Výpřeži. Závod na této trati je možný jen díky úsilí závodníka EDDA Cupu a České trofeje Petra Strnada.

Z logistických důvodů je počet startujících omezen na 120 a v současné době je startovní listina naplněna. Mezi přihlášenými nechybí nikdo ze špičky absolutní klasifikace i jednotlivých tříd vypsaných v EDDA Cupu. Diváci se tak mohou těšit na Ivo Krále, Tomáše Omelku, Miroslava Černého, ve třídě nejsilnějších produkčních aut opět dojde k souboji vrchařské legendy Jiřího Háka a úřadujícího mistra třídy Martina Lva, ve třídě nejsilnějších závodních speciálů budou dělat závody Tomáš Košek, Tomáš Kučera a Lukáš Kubíček.

Lukáš Suchomel s Lotusem Elise bude na domácí trati startovat ve třídě vozů s jednou poháněnou nápravou, kde se utká s exmistrem Evropy v rallye historických automobilů Miroslavem Janotou na Porsche 977.

Ve třídě historických závodních automobilů do 1150 ccm bude se svým mistrovským kupátkem startovat legenda Josef Srnský. Libor Kotrmon kromě Octavie, s kterou pravidelně v EDDA Cupu startuje, pojede se speciálem Ford Escort Cosworth, s kterým se Ladislav Křeček stal třikrát absolutním mistrem republiky v rallye. Na start se postaví i slovenský reprezentant Peter Jureňa, závodník evropského kalibru, na Mitsubishi Lancer. V závodě se představí i dva formuloví jezdci Aleš Mlejnek a Karel Berger jr.

Závod začíná v sobotu v půl deváté ráno první ze dvou tréninkových jízd, které vyplní dopolední program. Start první závodní jízdy je naplánován v jednu hodinu po poledni. Druhá závodní jízda plynule naváže na první a do hodiny po jejím skončení dojde v prostoru depa ke slavnostnímu ceremoniálu s dekorováním nejrychlejších závodníků v jednotlivých třídách. Nedělní program je totožný se sobotním.

Pro diváky budou podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je zdarma, rovněž tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu.

Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu.

J.Malík
18.8.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar