Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Edda Cup do vrchu skončil na Živohošti

Jedenáctým závodem skončil v neděli na Staré Živohošti seriál závodů do vrchu Edda Cup. Na programu bylo po oba dny celkem pět závodních jízd, nakonec se odjely tři, a protože se počítaly jen dva výsledky, tak do třetí jízdy řada jezdců už nenastoupila.

Z původně přihlášených nepřijeli například Lukáš Kubíček, který v absolutní klasifikaci nemohl už skončit lépe než třetí, a tak šetřil peníze i techniku.


Nestartovali ani Adámek, Šofr nebo Stránský, a jen v sobotu se divákům ve dvou tréninkových jízdách a jedné závodní představili třeba Miroslav Janota s Porsche 997, Lukáš Suchomel s Lotusem Elise, který byl v kategorii E 2WD o tři setiny sekundy rychlejší. V neděli už nestartoval ani Stanislav Hajdůšek s Tatrou 603 a další jezdci. Bohužel jen jednu tréninkovou jízdu absolvoval Slovák Peter Ambruz s Vauxhallem Vectra z kategorie Superturismo, pak odstoupil pro havárii.



V nejsledovanější třídě a zároveň v souboji o absolutní prvenství se radoval Tomáš Košek, který o necelé čtyři sekundy porazil Tomáše Kučeru, oba s Mitsubishi Lancer. Nejrychlejšího času dosáhl v sobotu, když projel trať za 1.20.62, což představuje průměr 111 km/h. Třetí skončil Slovák Peter Jureňa se stejným vozem. Mistrem se stal Tomáš Kučera, čímž potěšil všechny příznivce svijanského piva.



Ve třídě nejsilnějších produkčních vozů vyhrál všechny jízdy Martin Lev se Subaru STi, pokaždé před Jiřím Hákem s Mitsubishi Lancer a získal tak titul.



Na Živohošti se objevil i Josef Srnský se Škodou 110 RC, bývalý tovární jezdec škodovky, a ve třídě skončil druhý za Josefem Čermákem jr s Autobianchi. Jeho syn Josef Srnský, patřící ke špičce Edda Cupu, s přehledem vyhrál se Škodou 130 LR svoji třídu a celou skupinu H (historické automobily) a v celkové klasifikaci Edda Cupu pro rok 2017 skončil druhý za Miroslavem Černým, a tak byl jezdec z Vrchlabí spokojen.



K hodnocení Edda Cupu se ještě vrátíme.



J.Lasík 4.10.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar