Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Edda Cup a M ČR v Prachaticích

O následujícím víkendu se v jihočeských Prachaticích uskuteční další závod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup. Pořádání závodu se zhostí členové místního AMK Zlatá stezka Prachatice. Vedle závodu EDDA Cupu se souběžně uskuteční i závod MČR ZAV současných a historických automobilů.

Díky tomu, že v závodníci v MČR nenaplnili pro ně plánovanou kvótu startujících, mohl promotér EDDA Cupu E. Patera do současné doby přijmout 90 přihlášek. Tak se v Prachaticích vedle špičkových jezdců EDDA Cupu např. Jiřího Figla sen., Jaroslava Fikoty ml., Miroslava Černého, Josefa Srnského ml. se představí i rallyová hvězda Jan Černý, který pro prachatický závod vymnění Fiestu R5 za produkčního Peugeota 106.

Seznam přihlášených lze nalézt na: http://www.edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=141


Závody
se konají na trati z Prachatic na Libínské sedlo, která měří 4 200 metrů s převýšením 206 metrů. Pro diváky připraví pořadatelé prostory, z kterých mohou závody bezpečně sledovat.

Program závodu začíná v sobotu v 8:50 tréninkem na dvě jízdy. Start první závodní jízdy je naplánován na 14:30. Během dne se budou pravidelně střídat jízdy EDDA Cupu a MČR. Pořadatelé mohou časový program operativně měnit podle průběhu závodu. Konec předpokládají pořadatelé do 18:00.

Pořadatelé z AMK Zlatá stezka Prachatice, organizátoři i jezdci EDDA Cupu srdečně zvou všechny fandy motoristického sportu do Prachatic na kvalitní závody a všechny diváky prosí, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je zdarma, zdarma je rovněž na místě distribuován tištěný průvodce aktuální sezónou EDDA Cupu.


Jarda Malík 7.8.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar