Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Ecce Homo Šternberk - Faggioli nebo Merlin?

Pátým podnikem pokračuje o víkendu Mistrovství Evropy v závodech do vrchu na známé trati Ecce homo ve Šternberku. Historie závodu sahá až do roku 2005, kdy se zde jela zvláštní zkouška závodu Vídeň-Vratislav-Vídeň.

S.Faggioli

S.Faggioli

Ch.Merli

Ch.Merli

L.Vojáček

L.Vojáček

J.M.Almeras

J.M.Almeras

První závod do vrchu se uskutečnil v roce 1921 a s přestávkami se konal do konce padesátých let. K obnovení tradice došlo v roce 1971 a od roku 1981 je zařazen do evropského šampionátu. Rekordmanem v počtu vítězství je Ital Simone Faggioli, který vyhrál už osmkrát, poprvé v roce 2009. Od té doby byl jen dvakrát poražen svým krajanem Christianem Merli. Oba také vedou shodným počtem bodů průběžné pořadí, když ve svých kategoriích zvítězili ve všech závodech. Můžeme se tedy těšit opět na jejich krásný souboj.
Traťový rekord drží Christian Merličaysem 02:41,370 s vozem OSELLA FA30 Zytek LRM na trati dlouhé 7,8 kilometru s přrvýšením 307 metrů.


V kategorii I cestovních automobilů vede úřadující šampion Lukáš Vojáček se Subaru, kterému „šlape na paty“ Ital Antonio Migliulo s Mitsubishi Lancer.


O závod je velký zájem, a tak není divu, že je přihlášeno 210 jezdců jak v kategorii ME soudobých automobilů, tak i historiků, kteří jedou ale teprve svůj druhý závod. Tady je bezpochyby největší hvězdou kopcová legenda Jean Marie Almeras s Porsche.
Tréninkové jízdy začínají v sobotu v 8 hodin, dvě závodní jízdy jsou na programu v neděli od 8.30 hodin. Více info na www.eccehomo.cz


Nenechte
si jedinečný sportovní zážitek ujít. Nikde jinde na nás neuvidíte tolik krásných spiderů, které dělají závody do vrchu tím správným adrenalinem.


Průběžné pořadí

Kategorie I
1.Lukáš VojáčekSubaru Impreza87,5
2.Antonio MigliuloMitsubishi Lancer80
3.Luca ZuurbierHonda Civic TypeR51
4.Jan MilonMcLaren50
5.Laszlo HernardiMitsubishi Lancer50



Kategorie II
1.Simone FaggioliNorma100
2.Christian MerliOsella100
3.Vladimír VitverAudi TT DTM79
4.Marco CapucciOsella68
5.Sebastian PetitNorma64




JL 28.5.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar