Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Ecce Homo 2021 se dvěma tisícovkami diváků!

Už o nadcházejícím víkendu se koná jubilejní 40. ročník slavného Ecce Homo ve Šternberku. Jako součást seriálu mistrovství Evropy v závodech do vrchu se uskuteční ve dnech 28. - 30. května 2021. Autoklubu České republiky se podařilo vyjednat průlomový verdikt – akce se může účastnit 2 000 diváků!

V současné situaci se jedná o pilotní akci s tak vysokou návštěvnickou kapacitou. „Jsem velmi rád, že se nám podařilo vyjednat tyto podmínky, chtěl bych moc poděkovat všem zainteresovaným pracovníkům ministerstva zdravotnictví za vstřícný přístup,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR.

Ecce Homo se koná jako sportovní podnik ve volné přírodě se dvěma oddělenými sektory po tisícovce diváků. Ti přitom nemusí předem řešit testování, Autoklub ČR zajistil provádění antigenních testů u vstupu do diváckých sektorů. Jeho výsledek dostane návštěvník do půl minuty od provedení testu. Pro co nejrychlejší odbavení Autoklub ČR prosí všechny o registraci na test, a to prostřednictvím webové stránky https://cestazetmy.cz/.

Testování nemusí absolvovat návštěvníci s potvrzením o negativním výsledku testu ne starším než 72 hodin. Stejně tak ti, kteří jsou ve lhůtě 180 dní od prodělání nemoci covid-19 a mohou to doložit. Testování neplatí také pro ty, kteří se prokážou potvrzením o podané vakcíně, přičemž od první dávky očkování musí uplynout minimálně 21 dní.

„Chci poděkovat pořadatelům, kteří dělají maximum pro to, aby akce proběhla v co nejobvyklejších podmínkách. Diváky prosím o dodržování pravidel. Všem přeji, aby si závody užili,“ vzkázal Tomáš Kunc, generální sekretář automobilového sportu Autoklubu ČR.

Trať Ecce Homo Šternberk patří mezi závodníky k nejoblíbenějším v celém seriálu mistrovství Evropy. Proto na startu uvidíme ty nejrychlejší piloty. Z Itálie se představí například Christian Merli, se kterým bude svádět boje o cenné sekundy jeho krajan Simone Faggioli nebo Francouz Sébastien Petit. Nemůžeme opomenout ani českého reprezentanta a člena ACCR Czech Talent Teamu Petra Trnku, který je mezi vrchaři stále rychlejším pilotem.




AK ČR 27.5.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar