Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

EDDA cup začíná na CzechRingu

V sobotu 4. dubna se na CzechRingu v Hradci Králové uskuteční první závod letošního ročníku závodů automobilů do vrchu EDDA cupu. Dosavadních sedm ročníků tohoto seriálu dává předpoklad, že i v nadcházející sezóně se podaří udržet vysokou sportovní i organizační úroveň.

K závodu je zatím přihlášeno přes 90 závodníků včetně třiceti s historickými automobily. Na startu budou skoro všichni špičkoví jezdci EDDA cupu minulých sezón, mezi přihlášenými je i několik velmi atraktivních jmen, zejména ve třídě nejsilnějších závodních speciálů, která čítá 20 zájemců. Tak bohatě obsazená tato třída hodně dlouho nebyla.

Bude zajímavé sledovat jak si špičkoví jezdci této třídy T. Košek, T. Kučera, V. Liška povedou v soubojích s vrchařskými reprezentanty L. Vojáčkem, J. Losem, M. Jermanem s vozy Mitsubishi Lancer a dalšími. Po delší době nastoupí v Edda cupu i L. Suchomel s Lotusem, přihlášen je i Petr Vojáček s Ferrari 430. Do Hradce se přihlásilo i jedenáct žen, které budou bojovat i ve zvlášť vypsaném dámském poháru.

Na hradecké trati se v jeden den stihnou i při vysokém počtu závodníků odjet dva závody. Sobotní program začíná v 9 hodin trénikem k prvnímu závodu. Ten začne podle harmonogramu v 11:15 a bude se skládat ze dvou závodních jízd, které na sebe plynule navazují.
Po skončení prvního závodu a přestávce na oběd odstartuje trénink k druhému závodu ve 14:00. Druhý závod se pojede systémem započítávaných dvou nejlepších jízd ze tří. Zhruba do hodiny po odmávnutí posledeního jezdce v cíli dojde na slavnostnímu ceremoniálu k předání pohárů nejlepším závodníkům v jednotlivých třídách na stupních vítězů.

Pro diváky je vstup zdarma. Závody lze sledovat pouze z vyhražených diváckých míst. Mimo ně je v areálu CzechRingu vstup divákům přísně zakázán. Podrobnější informace, seznam přihlášených a další zajímavosti nejen k tomuto závodu, ale celému EDDA cupu lze nalézt na: www.edda.cz/mscrdovrchu Na místě bude zdarma distribuován tištěný průvodce celou sezónou EDDA cupu s představením jednotlivých jezdců, kalendářem a přehledem všech tratí.


J.Malík 31.3.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar