Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Dominik Střítezský a Ondra Krajča favority Peugeot Rally Cupu

Po dlouhé pauze se konečně rozjíždí letošní motoristická sezóna. Úvodním podnikem Sonax MČR v rally je nadcházející Rally Bohemia, kde odstartuje také čtvrté pokračování populárního Peugeot Rally Cupu. Ten zahájila vlastně tisková konference v budově Autoklubu ČR.

V roce 2020 pojedou posádky v České republice naposledy s vozem Peugeot 208 R2, který v následující sezóně vystřídá jeho nástupce - Peugeot 208 Rally 4. Tento speciál vychází z nového sériového modelu Peugeot 208, oceněný titulem evropské Auto roku 2020.

„Doufám, že sezonu, po zrušení Barum rally už odjedeme celou, a s diváky. Sport bez diváků, jako fotbal, to je katastrofa a nemá smysl. Všichni diváky potřebujeme. Posádky se musí bavit, a když je výhra, tak budeme spokojeni. Vloni se René Dohnal bavil a vyhrál. To je naše filozofie,“ říká Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

Do úvodního podniku odstartuje minimálně sedm posádek seriálu Peugeot Rally Cup a budou to především nové tváře. Mezi nejvíce sledované debutanty bude patřit zejména Dominik Stříteský se zkušeným Ondřejem Krajčou v roli navigátora.

Dominik Stříteský, který vloni vyhrával pohárové závody jako na běžícím pásu a stal se celkovým vítězem Opel Adam Cupu, navázal spolupráci s vančík Motorsport, který bude připravovat jeho vůz., do týmu zapadl bez problémů. „S Jardou Vančíkem se známe již nějaký čas a můj táta Petr s Jardou spolupracuje hodně dlouho. Když se naskytla možnost připravit dlouhodobější program v týmu Vančík Motorsport, neváhal jsem ani vteřinu. Myslím, že se všemi v týmu jsme si sedli, hlavně díky práci na dílně, kde jsem pracoval v rámci přípravy na sezónu. Letos mě bude navigovat Ondřej Krajča, se kterým jsme vloni vyhráli v Německu a šlape nám to spolu velmi dobře, také se jednak těším a jednak chceme zabojovat o špičkové výsledky. Nepodcenili jsme ani technickou, ani fyzickou přípravu, natestovali jsme více než 400 ostrých kilometrů, takže jedeme na Bohemku připraveni předvést co nejlepší výkon.“


Dalšími nováčky v cupu bude Lukáš Krupička s Janem Ryšánkem, Jan Ludvíček s Janou Slukovou a David Soldát s Janem Winzigem. Po delší pauze se vrací Lumír Firla s Michalem Večerkou a na svoji domácí soutěž nastoupí také Dominik Brož s Petrem Těšínským. Chybět nebudou loňští juniorští mistři „dvoukolek“ – Jiří Pohlídal a Jan Kubala.

Na startovní rampě tentokrát neuvidíme úřadující mistry ČR ve dvoukolkách a vítěze Peugeot Rally Cupu 2019 – Reného Dohnala s Romanem Švecem. Nicméně v pátečním shakedownu představí nový Peugeot 208 Rally 4. Souhrou mnoha okolností dostaly první dva zákaznické vozy právě do České republiky.

Na Rally Bohemia uvidí diváci několik generací a variant soutěžních speciálů se znakem lva na kapotě. Mimo současných cupových „dvěstěosmiček“ a jejich nástupce se v rámci Eco Rally představí také elektrická verze Peugeot e-208. Příznivce rallysportu určitě potěší také nestárnoucí Štěpán Vojtěch s legendární 206 WRC, která se do historie automobilových soutěží zapsala nesmazatelným písmem.




PR + JL 9.7.2020










Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar