Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Dominik Stříteský o vítězném Krumlově

Rallye Český Krumlov je jednou z nejhezčích soutěží v kalendáři Mistrovství ČR v rally. Letošní 51. ročník navíc proběhl za pěkného počasí jen s lehkými přeháňkami a za velkého zájmu diváků. Ti byli svědky neobyčejně napínavých bojů a přetahování o zlomky sekund.

Během celé extrémně rychlé rally nebyl v celém průběhu mezi prvními třemi větší rozdíl než 8 sekund. Korunu tomuto vývoji nasadila sobotní odpolední sekce, kde se před poslední rychlostní zkouškou smrskl na pouhé 2 sekundy. V dramatickém finále byl nejúspěšnější právě Dominik Stříteský a stal se tak podruhé v kariéře vítězem absolutního hodnocení mistrovského podniku.


Manažer teamu Jaroslav Vančík k tomuto výsledku poznamenal: „Je to hrozně rychlá soutěž v krásném prostředí a udělat v ní dobrý výsledek vyžaduje, aby všechno fungovalo na 110 procent. Nám to tento víkend přesně tak fungovalo. Myslím, že už se s novou Fabií RS Rally2 dobře sžíváme. Od předchozí Fabie se opravdu liší a myslím, že je to velký krok vpřed, takže toho učení nebylo málo a pomohl nám taky Roman Kresta za což mu děkujeme. Máme za sebou i dost testovacích kilometrů včetně dvou rallysprintů. Dominik si už na nové auto také začíná zvykat. Přece jen vyžaduje jiné zacházení než s Fabií. Byl jsem před sezonou zvědavý, jak si bude auto rozumět s Hankooky, které jezdíme jako jedni z mála ve špičce. Fungují výborně,.“


Dominik Stříteský popsal své dojmy takto: „To, co jsme zažili na letošním Krumlově se snad ani nedá popsat. Takový boj jsem ještě nezažil. Přetahovali jsme se do poslední chvíle o zlomky vteřin. A zase jsme vyhráli, tak jako na loňské Bohemce, o 0,8 vteřiny! Měli jsme pár krizovek, jednou jsme na vytočenou pětku chytali auto v plném kontru, ale všechno jsme zvládli. Hodně se nám vydařila sobotní odpolední sekce a pak poslední rychlostka Kohout, kde si myslím, že jsme už všichni jeli úplně na hraně, možná i kousek za ní. Pekelné byly letos Malonty, nedokázal jsem si představit, že se vůbec dá jet tak rychle. Zažil jsem tam snad i svůj nejdelší skok kariéry, který ale výjimečně nedopadl nehodou ????. Byl to krásný souboj jak s Honzou Kopeckým, tak s Vencou Pechem, vyhrát mohl kdokoliv, ale jsem strašně šťastný, že jsme to byli my.


Spolujezdec Jirka Hovorka se připojil: „Už jsem na rally hodně viděl a zažil, ale tento Krumlov byl něco absolutně výjimečného. Ale od začátku to byla strašná přetahovaná, která zatlačila všechny taktické úvahy do pozadí. Druhý den odpoledne na nás Honza Kopecký s Vaškem Pechem hodně tlačili. Před poslední rychlostkou jsme si řekli, že to první místo musíme udržet. A podařilo se! Bylo to celé ale neuvěřitelně vyrovnané, rozdíl mezi námi a Vaškem na druhém místě byl jenom necelých 5 tisícin sekundy na kilometr.“




PR 21.5.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar