Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Do startu barumky zbývá necelý měsíc

Necelé týdny zbývají do startu 46. ročníku Barum Czech Rally Zlín 2016. Přípravy se dostávají do závěrečné fáze, první vůz odstartuje v pátek 26. srpna v 16 hodin z náměstí Míru před zlínskou radnicí. Loňské vítězství bude obhajovat Jan Kopecký, Pavel Dresler na voze Škoda Fabia R5.

Nejvýznamnější automobilovou rally na území České republiky zahájí divácky atraktivní městská okruhová rychlostní zkouška, která se pojede v nové podobě. Na rozdíl od předchozích let povede pasáž autobusovým nádražím a bývalým svitovským areálem v opačném směru. Pořadatelé vzhledem k rekonstrukci nadjezdu na Gahurově ulici nepustí diváky na most ve směru na sídliště Jižní Svahy. „V souvislosti s rozsáhlým startovním polem doprovodných akcí (Grand Prix Bugatti, Star Rally Historic) bude uzávěra silnic při městské erzetě v době od 17:00 do 0:30 hodin. V pátek 26. srpna bude autobusové nádraží přemístěno podobně jako v předchozích letech na ulici Hradská od 15 hodin,“ pověděl Ing. Pavel Konečný, tajemník Barum Czech Rally Zlín.

Pořadatelé připravili pro diváky v prostoru startu a cíle před zlínskou radnicí diváckou tribunu, vstup pro všechny fanoušky bude zdarma. Pro rychlejší přepravu diváků bude zřízena kyvadlová doprava k atraktivním místům na tratích rychlostních zkoušek. Jedná se o RZ Semetín (divácké místo Janišov), RZ Pindula (DM Želechovice) a RZ Maják (DM místní část Zlína Maják). K velkým tahákům na klasické a legendární rychlostní zkoušce Maják bude patřit divácká aréna pod malenovickým hradem (areál firmy VLW) s nově vybudovaným skokem.

Aktivněji se zapojilo do organizace rally i město Otrokovice, kde v sídle generálního partnera rally Continental Barum s.r.o. bude tradičně umístěn servisní areál. „V Otrokovicích bude umístěna vzdálená tankovací zóna soudobých vozidel, přeskupení Star Rally Historic v samotném centru města a v sídle generálního partnera proběhne týden před startem rally i tisková konference pro zástupce sdělovacích prostředků,“ uvedl Konečný.


RO 4.8.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar