Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Do Mostu zavítá GT4 Central European Cup

Další skvělou zprávu pro fanoušky rychlých a silných vozů kategorie GT má mostecký autodrom. V příštím roce bude totiž jedním z pěti evropských okruhů, který přivítá nově vytvořený šampionát GT4 Central European Cup. V Mostě tato série rozšíří o víkendu 27. až 29. dubna nabídku vložených závodů podniku ADAC GT Masters.

Seriály závodů vozů kategorie GT4 zažívají velký rozkvět. Právě to vedlo organizátory ze společnosti SRO Motorsport Group a jejího ředitele Stéphana Ratela k reorganizaci systému a vytvoření nových sérií. Kromě GT4 Central European Cup to budou v roce 2018 i série GT4 GT4 Nordic European Cup a GT4 Belgium. Ve střední Evropě se podjede kromě České republiky také v Rakousku, Německu, Slovensku a Nizozemí. Na severu Evropy to budou závody ve Švédsku a Norsku a belgická série zavede týmy také do Německa a Nizozemí.

„Kategorie GT4 se ukázala neuvěřitelně úspěšnou po celém světě, a to díky rostoucímu zapojení výrobců vozů, rozumnému rozpočtu a vyváženým závodům. Podařilo se přesně stanovit, co jezdci potřebují. Nové série pro střední, severní Evropu a Belgii dávají příležitost závodit bez dodatečných finančních tlaků. Bonusem je také časová úspora, odpadá totiž únavné cestování po celém kontinentu,“ uvedl Ratel.

Do kategorie GT4 se řadí jak sériově vyráběné sportovní vozy, tak speciály malých firem. Všechny vozy procházejí testováním FIA a jsou po té pro ně stanoveny restrikce výkonu a hmotnosti, aby se vyrovnala výkonnost všech vozidel. Závody GT4 se vypisují pro neprofesionální závodníky starší třiceti let.

Dubnový závodní víkend ADAC GT Masters zahájí sezonu 2018 mosteckého autodromu. Po trénincích a kvalifikacích vyvrcholí dvěma mistrovskými závody. Jeden se jede v sobotu, druhý v neděli. Diváci si souboje na dráze vychutnají, každý z nich je totiž vypsán na 60 minut. V autech se střídají dvoučlenné posádky pilotů, výměna se uskuteční při zastávce v boxech. Na start se postaví oku lahodící speciály Audi R8 LMS, BMW M6 GT3, Corvette C7 GT3-R, Lamborghini Huracán GT3, Mercedes AMG GT3, Nissan GT-R Nismo GT3 nebo Porsche 911 GT3-R.


Z vložených závodů se fanoušci mohou těšit vedle GT4 Central Eropean Cup také na sérii ADAC TCR cestovních vozů, kde se objevuje i syn čtyřnásobného mistra světa v rally Juhy Kankkunena, Niko. Stále existuje i možnost, že do Mostu dorazí také protagonisté seriálu Porsche Carrera Cup, který je odrazovým můstkem pro účast v ADAC GT Masters pro mnoho mladých talentovaných jezdců.


Most 21.12.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar