Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Dakarské setkání - přijede K.Loprais i J.L.Schlesser

Popularita Rally Dakar a dalších maratonských rally, jako je například Africa ECO Race, má v České republice jasného jmenovatele a tím jsou historické úspěchy legendárních kamionů LIAZ a TATRA. Právě s Tatrou závodil nejslavnější český dakarský závodník a dnes již legenda motorsportu Karel Loprais.

Ten v těchto dnech oslavil sedmdesáté narozeniny a pořadatelům MOGUL Dakar Setkání na autodromu v Sosnové bude ctí veřejně této legendě popřát všechno nejlepší do dalších let. Karel Loprais na MOGUL Dakar Setkání dorazí osobně a k vidění bude jeho vítězná Tatra Puma, ale také další vozy Tatra 815 4x4 a Tatra 6x6 s nimiž Karel Loprais šířil věhlas kopřivnické automobilky.


Velkou ctí bude přivítat další dakarskou legendu, Francouze Jeana-Louise Schlessera, který Rally Paříž – Dakar vyhrál v letech 1999 a 2000. Následně zakotvil v pozici ředitele konkurenční Africa ECO Racea Eco Race. Dakarské vítězství má na svém kontě i Tomáš Tomeček, vítěz Rally Granada - Dakar 1995, coby navigátor Karla Lopraise a také trojnásobný vítěz Africa Eco Race (2011-12 a 2014). Mezi diváky a v servisním zázemí se bude pohybovat také další vítěz Rally Dakar, kterým je nestor dálkových soutěží a jeden z lopraisových navigátorů Josef Kalina.



Ve výčtu legendárních dakarských závodníků, kteří budou k vidění při MOGUL Dakar Setkání, například i na autogramiádě, nesmí chybět ani Jiří Moskal, který si z Rally Dakar odvezl mimo jiné i druhé místo v kategorii kamionů.


V neděli 24. března 2019 od 9:00 při MOGUL Dakar Setkání diváci uvidí špičkové české i zahraniční týmy s technikou v akci na trati autodromu. Prohlédnout si dakarské speciály z blízka bude možné v servisním zázemí i na trati. Za všechny účastníky jmenujme například špičkové české týmy Big Shock Racing s kamionem LIAZ, Tatra Buggyra Racing, MKR Racing s kamiony Renault, Tomáše Ouředníčka s Hummerem, motocyklový tým MRG a další a další účastníky závodníky s kamiony, terénními vozy, motocykly a čtyřkolkami, kteří se účastní anebo účastnili offroadových a maratónských soutěží.


Více informací na www.autodrom.cz


PE 15.3.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar