Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

DTM - radost a smůla Audi

Ve čtvrtém závodě německého šampionátu DTM, který se jel na britském okruhu Brands Hatch se chtěl v nejlepším světle předvést domácí jezdec Jamie Green s Mercedesem. Ovšem ani tentokrát se mu po jezdecké chybě nepodařilo projet vítězně cílem.

 

Mattias Ekstrom

Mattias Ekstrom

Bernd Schneider

Bernd Schneider

Mika Hakkinen

Mika Hakkinen

Ovšem ještě větším smolařem byl Dán Tom Kristensen, vítěz posledního závodu v Oscherslebenu a sobotní kvalifikace právě před Greenem a Frentzenem, který však po těžké havárii připravil svým mechanikům bezesnou noc. Ale po šestnácti hodinám se jim podařilo dát vrak Audi A4 opět dohromady a připravit ke startu.

Dlouho se závod vyvíjel nejlépe pro Kristensena. Hned po startu se ujal vedení a udržel si ho až do první povinné zastávky v boxech. Pak jej na prvním místě vystřídal Ekström, jedoucí rovněž s Audi, ale s jinou taktikou. Když Švéd zajel podruhé do boxů, vrátil se do čela opět Kristensen. Ale v 68. kole z celkových 82 musel odstavit Audi pro poškozené zavěšení levého předního kola. Situace využil domácí Green, ale jen na pět kol, než se dopustil jezdecké chyby a byl předjet Mattiasem Ekströmem, který si dojel pro první letošní zlatý věnec.

Třetí místo vybojoval zkušený Bernd Schneider, rekordman v počtu vítězství. Tím také převzal vedení v průběžné klasifikaci se čtyřbodovým náskokem před Kristensenem.

Čtvrtý projel cílem Tomczyk s Audi před Christianem Abtem, nejlepším pilotem na loňském modelu z Ingolstadtu. Na bodovaném místě jezdil Mika Häkkinen, ale za předjíždění pod žlutou vlajkou, byl penalizován a skončil jedenáctý.

 

1. Ekström Mattias

Audi A4

2. Green Jamie

Mercedes Benz

3. Schneider Bernd

Mercedes Benz

4. Tomczyk Martin

Audi A4

5. Abt Christian

Audi A4

6. Alesi Jean

Mercedes Benz

7. Spengler Bruno

Mercedes Benz

8. Margaritis Alexandros

Mercedes Benz

9. Kaffer Pierre

Audi A4

10.Scheider Timo

Audi A4

 

Průběžné pořadí: 1. Schneider (30), 2. Kristensen (26), 3. Green (19), 4. Spengler (14), 5. Ekström (12)

 

JL, 3.7.2006


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar