Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

DTM - Kristensenova spanilá jízda

Závodní okruh v Oscherslebenu je zřejmě Kristensenovou zaslíbenou zemí, stejně jako Le Mans. Tady v neděli navázal s Audi A4 na svoje první vítězství v německém šampionátu DTM před dvěma roky, a dostal se do vedení průběžné klasifikace.

 

Po nejlepším tréninkovém čase vyrazil Dán Tom Kristensen do třetího podniku DTM s cílem přerušit vítěznou sérií Bernda Schneidera s Mercedesem. Start se mu povedl na výtečnou a hned začal ujíždět svým soupeřům, kteří se srovnali v pořadí Spengler, Green a Frentzen. A v tomto sledu dojeli i do cíle. Svou roli sehrála během závodu taktika Kristensenova týmu Audi Abt, který perfektně časově naplánoval obě povinné zastávky v boxech. Taktika tak zase jednou slavila úspěch. Dobré výkony z tréninku korunoval Dán, který v minulých dvou závodech dojel vždy druhý, kromě pole position ještě nejrychlejším kolem v závodě a završil vítězstvím.

Druhé místo vybojoval Bruno Spengler, který hned na startovní čáře předstihl druhého muže z tréninku Greena. Čtvrtou příčku vybojoval Heinz Harald Frentzen, který vytěžil ze smůly Řeka Margaritise jedoucího s loňskou verzí Mercedesu. Skvěle rozjetý závod pro něho skončil bohužel čtyři kola před cílem, kdy musel odstoupit pro technickou poruchu.

Teprve pátý dojel Bernd Schneider, který tak musel přenechat průběžné vedení právě Kristensenovi, ovšem se ztrátou pouhých dvou bodů.

 

1. Kristensen Tom

Audi A4

2. Spengler Bruno

Mercedes Benz

3. Green Jamie

Mercedes Benz

4. Frentzen Heinz Harald

Audi A4

5. Schneider Bernd

Mercedes Benz

6. Tomczyk Martin

Audi A4

7. Ekström Mattias

Audi A4

8. Alesi Jean

Mercedes Benz

9. Häkkinen Mika

Mercedes Benz

10. Kaffer Pierre

Audi A4

 

Průběžné pořadí: 1. Kristensen (26), 2. Schneider (24), 3. Spengler (12), 4. Green, Frentzen, Häkkinen (11)

 

Jindřich Lasík, 23.5.2006


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar