Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

DTM - Černá neděle mechaniků

Hodně jako přes kopírák se odehrávalo druhé dějství německého DTM na okruhu EuroSpeedway severně od Drážďan. Před 75 tisíci diváky zvítězil opět Schneider před Kristensenem, zatímco Ekström opět nezískal ani bod. Tentokrát však průběh závodu hodně ovlivnily zastávky v boxech, hlavně pak práce mechaniků.

 

Kvalifikace vyšla nejlépe, stejně jako na Hockenheimu Greenovi, ale hned v první zatáčce po startu svoji pozici po jezdecké chybě ztratil. Toho využili Häkkinen, Ekström a Schneider. Dvojnásobná mistr světa Fin Mika Häkkinen se k radosti diváků držel na vedoucí pozici až do druhé zastávky v boxech. Tam však své postavění při nepovedené výměně levého zadního kola ztratil a propadl se na 4.místo, když jej vzápětí předjel tvrdým ale férovým manévrem Green.

Z vedoucí pozice se mohl zcela nečekaně radovat Schneider, kterému s Mercedesem už nestálo nic v cestě, aby si dojel pro druhé letošní vítězství. Zpočátku to vypadlo, že by jej mohl teoreticky ohrozit ještě Ekström s Audi, ale tomu dvě kola před cílem došel benzín. Další hrubá chyba mechaniků, kteří mu při druhé zastávce v boxech nedoplnili do nádrže dostatek paliva. „Druhý závod a opět naprázdno a zase bez mojí viny", neskrýval své rozčarování švédský jezdec. Mohl už jen smutně přihlížel jak ho předjíždí jeden jezdec za druhým. Aby toho nebylo málo, tak Abtovi (Audi) nedotáhl mechanik kolo, které upadlo hned několik metrů po výjezdu z boxů.

Čest Audi opět zachránil Dán Tom Kristensen, který se postupně propracoval na druhou příčku a dokázal, že je v současné době nejlepším pilotem jak sportovních prototypů, tak i v cestovních vozech. V poslední zatáčce před cílem ještě Häkkinen předjel Greena a získal alespoň zelený věnec, který byl však pro něho jen slabou náplastí.

Výborný závod naopak zajel Řek Margaritis, který s loňskou verzí Mercedesu vybojoval zatím nejlepší výsledek své krátké kariéry - šesté místo. Ani tentokrát na sebe neupozornily dívky  - Stoddartová skončila 15. a Ickxová o místo za ní ze 17 klasifikovaných jezdců v cíli.

 

1. Schneider Bernd

Mercedes Benz

2. Kristensen Tom

Audi A4

3. Häkkinen Mika

Mercedes Benz

4. Green Jamie

Mercedes Benz

5. Spengler Bruno

Mercedes Benz

6. Margaritis Alexandros

Mercedes Benz

7. Alesi Jean

Mercedes Benz

8. Tomczyk Martin

Audi A4

9. Scheider Timo

Audi A4

10. Kaffer Pierre

Audi A4

 

Průběžné pořadí: 1. Schneider (20), 2. Kristensen (16), 3. Häkkinen (11). 4. Margaritis (7), 5. Frentzen (6)

 

Jindřich Lasík, 1.5.2006


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar