Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Czech Truck Prix sledovalo takřka 100 00 lidí

Jubilejní pětadvacátá Czech Truck Prix na mosteckém autodromu, která se jela o víkendu jako šestý podnik evropského šampionátu okruhových tahačů FIA ETRC, přilákala 95 tisíc lidí. Radost jim udělal především Adam Lacko.

Suverénním stylem start cíl ovládl první sobotní závod německý jezdec Jochen Hahn na tahači IVECO. Z druhé řady na roštu vystartoval do závodu lídr průběžného pořadí jednotlivců Adam Lacko z roudnického týmu Buggyra. Držel se na třetím místě, po delším ataku se mu však podařilo udolat Norberta Kisse z Maďarska. V cíli se tak radoval ze stříbrné příčky. Hahn s Kissem se po pěti závodních víkendech evropského šampionátu dělili o druhou a třetí pozici.

Druhý závod, do něhož prvních osm jezdců z prvního klání startuje v obráceném pořadí, pro sebe rozhodl Brit Ryan Smith na MANu. Lacko se musel probíjet dopředu ze čtvrté řady. K posunu na konečné čtvrté místo mu nakonec pomohla i spolupráce s týmovým kolegou Davidem Vršeckým, jenž byl v první jízdě šestý a startoval z druhé řady. Vršecký dojel hned za Lackem, jeho výkon tak přispěl k udržení Buggyry ve vedení Poháru konstruktérů. Skvěle zajela ve druhém závodě Němka Steffi Halm, když v závěru Smithovi „dýchala na záda“. Pro poslední pódiové umístění si dojel její krajan Sascha Lenz.

Hodně napínavých a zajímavých momentů se diváci dočkali také při dvou nedělních závodech truckerů. Adam Lacko první z nich vyhrál stylem start – cíl, následován Němcem Jochenem Hahnem. Bronzovou příčku bral Antonio Albacete ze Španělska. Druhé měření sil pro sebe rozhodl Brit Shane Bereton. Skvělého výsledku dosáhl Lackův týmový kolega David Vršecký, který odolal dotírající Steffi Halm a dojel druhý

Mostecký závod tak přinesl Lackovi tři podniky před koncem šampionátu navýšení vedení v průběžném pořadí na 60 bodů před Hahnem, Buggyra posílila svou dominanci v poháru konstruktérů.

V sobotních závodech skončil populární Frankie Vojtíšek s tahačem MAN v obou jízdách jedenáctý, v neděli byl desátý.

České fanoušky neméně potěšil další český jezdec Tomáš Pekař, který se představil jako skvělý pilot cupového Renaultu. Po sobotním druhém místě v prvním závodě předvedl v neděli skvělou stíhací jízdu a druhý závod dotáhl do vítězného konce. Stejně jako Lacko i on je v pohárovém Clio Cupu lídrem průběžného pořadí. Nelítostné souboje často končící v kačírku předváděli po celý víkend také jezdci dalšího vloženého závodu, série KIA Lotos Race.


Průběžné pořadí

1.Adam Lacko 274
2.Jochen Hahn 213
3.Stephanie Halm 201
Norbert Kiss 194
5.Antonio Albacete 151
6.Sascha Lenz 118
7.Gerhard Körber 92
8.David Vršecký 64


PR Most 4.9.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar