Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Cvrček smolařem Valašské rally

Největšími smolaři druhého podniku domácího šampionátu byli Věroslav Cvrček a Tomáš Prokorát se Škodou Fabia R5. Po desátém místě v Rally Bohemia opět mohli pomýšlet na první desítku, ale už v druhé rychlostní zkoušce byla převodovka proti.

„Když už jsme s Tomášem Prokorátem vybojovali možnost startu na Valašské Rally, ani jsme nestihli pořádně zabojovat na trati rychlostní zkoušky a potkala nás porucha transmisí.
Rozhodně jsme se nechtěli vzdát, přímo u trati RZ jsem se vymontoval přední poloosy, abychom i bez ohledu na časovou ztrátu a výsledek mohli pokračovat do servisu a poté v ostrém tempu odjet odpolední sekci. Porucha nebyla ale v poloose. Nakonec jsem vymontoval celý přední diferenciál, ve kterém byl zdroj poškození. Pokračovat jsme ale nemohl, protože úlomky předního diferenciálu poškodily stálý převod v převodovce. To byl náš definitivní konec sobotní etapy a prakticky i celého závodu. Moc děkujeme za zapůjčení převodovky od Vančík Motorsport, které nám umožnilo odjet nedělní etapu, kde jsme nasbírali několik desítek užitečných kilometrů. Za to moc děkujeme. Dále děkujeme za možnost reprezentovat L Racing a práci všech členů týmu a rodiny,“ vysvětluje Věroslav Cvrček a dodáví:“ Velkou odměnou za práci celého rexteam v minulých dvou týdnech bylo třetí místo absolutně Filipa Mareše a Radka Buchy.“

V nedělní etapě zajížděl Věroslav Cvrček hned za první desítkou. Doufejme a držme palce, že se objeví i na startu v Pačejově.



JL 11.8.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar