Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Citroën Racing Trophy projde zásadní proměnou

Citroën Racing Trophy CZ byl v posledních šesti letech nedílnou součástí českých dvoudenních soutěží. Jeho podoba pro příští sezonu 2015 dozná změn.

Již sedmý ročník poháru závodních vozů Citroën čekají značné změny. Důvodem je nejen nová strategie Citroën Racing, ale i přehodnocení stávající podoby poháru společností Gekon Racing, která je promotérem CRT CZ.

„Nastává to, co se dalo očekávat. Podporovat v Česku i některých dalších zemích dvě tři auta není pro Citroën Racing zajímavé. Proto podpora finančními odměnami posádek zůstane ve své původní podobě pouze ve Francii, v Německu a ve Švýcarsku. Jinak se Citroën Racing rozhodl více zaměřit na seriály JWRC a WRC2,“ popisuje aktuální situaci Tomáš Pletka, oficiální promotér poháru a zástupce Citroën Racing v ČR.

„V Česku se ze speciálů francouzské značky nejvíce zabydlel model C2 R2, následně v provedení MAX. S těmito vozy jezdilo v Česku nejvíce posádek a stále je s nimi skvělé závodění. Bohužel model DS3 R3T už takový úspěch, co se týče kvantity vozů, neměl, což připisuji panující ekonomické situaci v Česku. Přesto vůz vykazoval výborné výsledky a letos zásluhou Egona Smékala získal domácí titul ve dvoukolkách,“ doplnil.

I přes rozhodnutí změny strategie udílení finančních odměn chce Citroën Racing i nadále značkový pohár zachovat. Jeho finální podoba bude výsledkem jednání promotéra spolu se stávajícími partnery a lokálním zastoupením Citroën. Díky nadstandardním vztahům a nadšení pro věc zúčastněných stran se posádky a diváci mohou i příští rok těšit na pohárové zápolení mezi vozy Citroën, atraktivní zázemí s dvojitým šípem i mediální podporu, která pohár doprovází.

„Půjdeme vlastní cestou. Budeme se snažit pro účastníky s vozy Citroën kategorie R5, R3, R2 a R1 zajistit i přes absenci finančních odměn za umístění cenné hmotné odměny, společné zázemí s cateringem a stálou mediální podporu. Se zachováním hlavních aktivit plánujeme zejména na největších domácích podnicích. Vše se budeme snažit co nejdříve konkretizovat,“ nastiňuje Pletka.

Zásadní změny podoby poháru doprovází logicky i rozhodnutí o úpravě jeho názvu. „S ohledem na pevné vazby se stávajícími hlavními partnery poháru se jeho 7. ročník představí jako Citroën Total Michelin Trophy CZ,“ uzavírá přehled zásadních změn, které pohár v příštím roce čekají, Tomáš Pletka.


Podrobnosti k poháru Citroën najdete na internetových stránkách www.citroenracingtrophy.cz a www.gekonracing.cz. Žhavé novinky, videa či fotografie hledejte i na facebookovém profilu Gekon Racing sro.


Společnost Gekon Racing nabízí zájemcům o účast v CRT CZ 2014 možnost financování koupi závodního vozu DS3 R5, DS3 R3T a DS3 R1B od společnosti PSA finance, včetně havarijního pojištění.




KP 5.11.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar