Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Český šampionát pokračuje v Púchově

Seznam přihlášených na 37. Rallye Matador Tatry zahrnuje nejen známá jména z národních šampionátů slovenské a české scény, ale může se pochlubit i několika zahraničními hvězdami. Kdo z nich bude nakonec slavit na Povážie palmu vítězství?

 

Púchovská rallye bude zároveň konfrontací produkčních vozů s rychlými speciály kategorie Super 1600 na asfaltu, na které vsadili i tři účastníci mistrovství světa. Nejzajímavější bude bezpochyby premiéra Jana Kopeckého s Citroënem C2 S1600. Bez šance není ani další pravidelný účastník světového šampionátu Jozef Béreš se Suzuki Ignis. V juniorském šampionátu MS mu  patří průběžné druhé místo. Třetím juniorem do party je Polák Michal Kosciuszko, který se zatím mezi světovou elitou neprosadil. Další z vozů S1600 představí Sebastian Frycz (Fiat Punto S1600) a rychlé Renaulty Clio pilotují Josef Peták a Roman Odložilík.

Český šampionát zatím ovládají produkční vozy. Na startu se však zřejmě neobjeví z vážných rodinných důvodů vedoucí muž průběžné klasifikace českého šampionátu Rakušan Achim Mörtl. Nejnovější model Imprezy předvede Polák Tomasz Kuchar, kterému se za volantem „pévéčka" zatím moc nedaří. Se Subaru přijede i Bulhar Krum Donchev,jenž donedávna sbíral vavříny na jihoevropských soutěžích s Peugeotem 306. Poslední rychlé Subaru představí ještě Vojtěch Štajf. Proti Subaru nastoupí přesila vozů  Mitsubishi Lancer v nejrůznějším provedení. Očekáván je útok Václava Arazima a Václava Pecha, který navíc poprvé přijede s novým Lancerem EVO IX, jehož potenciál naznačil Josef Semerád na sprintu v Hustopečích. Úvod sezóny na sněhu se vydařil Karlu Trojanovi a Miroslavu Jandíkovi, oba ale mají před startem starosti s přípravou techniky, která je v Hustopečích zklamala. Na slovenské půdě mohou zamíchat kartami kromě Slováků Petera Gavláka a zkušeného Igora Drotára  ještě rychlí Poláci - bratři Bebenkovi či Grzegorz Grzyb (Mitsubishi Lancer). Do klasifikace slovenského šampionátu může bodovat také Emil Triner se Škodou Fabia Kit Car.

Celkem by se měly na start postavit posádky z Čech (66), Slovenska (24), Polska (9) a po jedné z Bulharska, Itálie a Ukrajiny. Více informací na http://www.ewrc.cz/.

 

 

Aleš Hodouš, 25.4.2006

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar