Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Česká premiéra Abarthu o víkendu ve Vsetíně

Poslední závod Rallysprint Série 2017 – Rally Vsetín – nabídne premiéru speciálu Abarth 124 Rally ve specifikaci R-GT. Posádka Martin Rada – Jaroslav Jugas vyrazí na valašské tratě se startovním číslem 25. O aktuálním stavu příprav se s námi podělil hustopečský jezdec Martin Rada.

Italský speciál se v hustopečských dílnách objevil krátce před startem zlínské barumky, kterou Martin Rada spojil s oficiálním představením vozu fanouškům a soutěžácké veřejnosti. Ve Zlíně při této příležitosti nechyběl ani generální ředitel FCA pro Střední Evropu pan De Aza.

Pro hustopečského jezdce, který upustil od dalších startů s alfou ve třídě 8, se stala premiéra na Vsetíně jasnou prioritou, které vše podřídil. V Hustopečích se tak za účasti italských techniků uskutečnil rozsáhlý test, následně se ABARTH 124 Rally ještě na chvíli vrátil do Itálie na doladění některých detailů.

„Při testu se nám technici z Abarthu snažili pomoci s nastavením auta pro naše podmínky. Najezdili jsme 75 ostrých kilometrů, bohužel ve velmi těžkých podmínkách, kdy celý test hustě pršelo. Přesto nás auto příjemně překvapilo, kdy i za tohoto stavu se dobře ovládalo. V nastavení máme k dispozici několik variant kontroly trakce, tak uvidíme, jaké bude počasí a jak si s tím při závodě poradíme. Jedno se jisté, čeká nás složitá cesta, neboť je to pro posádku i celý tým stoprocentní změna,“ objasňuje Martin Rada.

„Proto i na Vsetíně půjdeme krůček po krůčku. Nemáme žádné velké ambice. Navíc nás čekají zrádné tratě, na kterých se budeme dále učit jezdit s autem s pohonem zadních kol. Jak se nám povede, uvidíme až po prvních kilometrech. Abarth je určitě konkurenceschopný speciál, i když musím přiznat, že je zatím daleko přede mnou. Tak uvidíme, jak moc se mi ho podaří využít. Ale osobně se na to velmi těším a bude to pro nás s Jardou Jugasem velká výzva,“doplňuje Rada.

Abarth 124 Rally se od lednové premiéry při Rally Monte Carlo úspěšně účastní mnoha podniků v Itálii a jižní Evropě. Ač je stále v režimu vývoje, několikrát dosáhl tento speciál na solidní výsledky, což určitě dokladuje jeho kvality. A o nich Vás jistě bude chtít během premiéry na Vsetíně a následně i v příští sezoně přesvědčit posádka hustopečské stáje.


Tomáš Plachý 11.10.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar