Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Česká autokrosová sezona začíná v rakouském Hollabrunnu

K úvodnímu podniku českého šampionátu a Zony střední Evropy, který se uskuteční o víkendu v rakouském Hollabrunnu je přihlášeno takřka 140 jezdců v deseti divizích. Mezi přihlášenými nechybí ani evropští šampioni – dvojnásobný Petr Nikodém a devítinásobným Bernd Stubbe.

Nejvíce přihlášených, pětadvacet jezdců, je přihlášeno v královské divizi Super Buggy, v níž je jednoznačným favoritem Bernd Stubbe, ale šanci na úspěchy má i rychlý Holanďan Wiely Albers nebo Němec Michael Buddelmayer. Z našich pak Jakub Kubíček, Radek Jordák, Roman Keřka, Jan Smrž, David Horák. Mezi bugginami už napevno zakotvil Zdeněk Antony a letos sem přestoupil „z plechovek“ i Jan Ratajský.


Druhou nejpočetnější bude Divize Buggy 1600 s dvaceti jezdci. Tady budou chtít znepříjemnit cestu k vítězství Petru Nikodémovi především Milan Vaněk, „navrátilec“ Víťa Nosálek a domácí Phillip Stenzl. Obhájce titulu Petr Nikodém vyrazí do letošní sezony s novou buggy, zatímco přestup do „čtyřlitrů“ se zatím odkládá. Tým bohužel čeká na komponenty od dodavatelů, kteří si dávají na čas.


V Junior buggy obhajuje oba tituly Jakub Novotný, mezi devíti přihlášenými nechybí ani Daniel Pytloun.


Nejméně obsazenou divizí je bohužel Touring autocross s pěti přihlášenými jezdci. O vítězství se tak utkají Dušan Horčička a Jiří Bret., Uvidíme, jestli se v dalším závodě Kontejnery Louda Mistrovství ČR o týden později v Humpolci, objeví další jezdci jako Ivoš Mahr, Radek Plichta, Jan Brožek a další jezdci. Určitě neuvidíme Jana Bartoše, který se soustředí na evropským šampionát. Další divize plechových automobilů čítají osm (D2), resp devět přihlášených (D1600).


Sobotní program začíná v Hollabrunnu tréninky od 8.40 hodin, první série rozjížděk je v plánu na 16.15 hodin. V neděli se začíná v 8.15 hodin a od 14 hodin se pojedou semifinálové jízdy (zřejmě jen D1600, Super Buggy a Mascom cup) a finále



JL 16.4.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar