Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Černý s Kohoutem před startem Ypres Rally

Jan Černý s Pavlem Kohoutem se od začátku týdne připravují v Belgii na další soutěž FIA mistrovství Evropy v rally, zařazená také do JERC – juniorského mistrovství Evropy, na slavnou belgickou Rally Ypres.

Tato soutěž letos slaví 50 let od doby, kdy zde poprvé zaburácely motory soutěžních vozidel a za tu dobu si vysloužila renomé velmi náročné a zrádné rally. „Po nepovedené rally na Azorských ostrovech se náš tým rozhodl, že absolvujeme belgickou Ypres Rally. Chci ještě jednou velmi poděkovat Autoklubu ČR, který nás podpořil v nelehké situaci a umožnil nám tak pokračování v našem boji o juniorský evropský titul,“ říká Jan Černý před startem Ypres Rally. I přes havárii na Azorských ostrovech je posádka stále ve vedení juniorského mistrovství Evropy.

„Na startu Ypres Rally je v kategorii R2 neskutečná konkurence. Je zde mnoho velmi dobrých závodníků, kteří mají velké zkušenosti, ale my jsme i tak připravení se poprat o nejvyšší příčky v naší kategorii. Dobře víme, že nás čeká opravdu záludná trať, kde je množství klouzavých asfaltů a na mnoha místech bude vytahané množství nečistot, které vyhrábnou velké čtyřkolky před námi při zde typickém katování - zkracování tratě. Pokud se do toho přidají dešťové přeháňky, které nejsou úplně vyloučené, je trať v Belgii velmi obtížně čitelná,“ popisuje záludnosti Jan Černý. „Naši mechanici jsou naprosto skvělí, že se jim podařilo auto bezvadně opravit po předchozí havárii. Moc jim za to děkuji a pokusím se, aby byl náš Peugeot v takhle pěkném novém bílém laku ještě hodně, hodně dlouho.

50. Geko Ypres Rally startuje v pátek 20. června v belgickém městě Ypres, které proslulo hlavně krvavými a dlouhotrvajícími boji v 1. světové válce, kdy zde na „západní frontě“ dlouho proti sobě stály znepřátelené strany světového konfliktu. Cíl je v sobotu večer po absolvování 20 rychlostních zkoušek a celkem téměř 300 kilometrech měřených testů.
Aktuální informace o posádce Jan Černý – Pavel Kohout s Peugeotem 208 R2 sledujte na týmovém facebooku https://www.facebook.com/PeugeotCernyRacing


PE
19.6.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar