Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Carboniacup 2016 začíná v Mostě

V neděli se na mosteckém autodromu uskuteční zahajovací závod šestého ročníku Carbonia cupu a lze očekávat, že sezóna přinese opět něco zajímavého ve startovním poli i pěkné souboje na dráze.

Letošní reglement obsahuje opět startující rozdělené do čtyř základních skupin:


A – upravené cestovní vozy (zde je novinkou A-junior skupina pro začínající jezdce)
B – sériové cestovní vozy

C – speciální vozy ( Caterham, Radical a další )

D – formulové vozy (vč. D5 nad 2000ccm)


Podrobné informace o jednotlivých třídách a objemech motoru naleznete zde:
http://www.carboniacup.cz/files/File/Technicke_predpisy_2016_-_CZ_290216-092251.pdf
Zatím
se pro závod v Mostě přihlásilo cca 60 vozidel, největší účast slibuje skupina A s 21 jezdci. Mezi loňské vítěze patřili J.Mika, J.Stránský, J.Semlbauer, R.Hort, O. Michael, L.Hrubý, Adámek a M.Jansa.

Zajímavou novinkou je účast týmu Mičánek Motorsport, který už v loňském roce absolvoval pár závodních jízd. Nasadí dvě nová Lamborghini Gallardo s jezdci Michalem Petrů a Janem Mičánkem.

Dále uvidíme několik evolucí vozů Porsche, ať již Radka Horta, Martina Jansu, nebo Milana Galáše a dva jezdce z Polska. V té nejslabší skupině pojede také Matěj Chabr na VW Golf, tedy mladá krev, která patří do skupiny A Junior která byla vytvořena pro začínající jezdce. Další zajímavé vozy ukáže Jan Starosta – Ford Mustang, Dan Trnka – Attack GTR, Jan Baláž – Corvette GT3, či Dennis Waszek – Ferrari 430GT3.

Do skupiny B sériových vozů je přihlášeno 13 vozů. V loňském roce byli mezi oceněnými jezdci Urbánek, L.Sázava, Zb. Čurda, či Standa Šedivec. Letos se o první body poperou například Zdeněk a Zbyněk Čurda na BMW 330Ci/BMW E36, Jan Zubatý s Citroenem DS3, Tomáš Honz s VW Scirocco, Libor Milota a Jan Mareček s Nissany GTR, Šedivec, Alexejev a Boleslav Waszek s vozy Corvette, či Robert Wolf s Ford Mustang.

Skupina C speciálních vozů zatím čítá 15 vozů. Loni byli oceněni M.Příhoda, L.Dostál, M. Rejman, M.Křeček a Jaroslav Novák. Zajímavostí ve startovní listině bude vůz Pacemaker PMP1 Gottfrieda Harze z Německa, který vůz sám postavil. Mezi dalšími přihlášenými nalezneme také Volkera Heinkeho z Německa s Radicalem, Michala Rejmana loňského absolutního vítěze seriálu, Ondřeje Kočku, Jakuba a Martina Křečkovi i Michala Vítka na různých Caterhamech a Radima Havlíka s KTM X-Bow

Skupina D formulový vozů loni nabídla rekord v počtu 22 vozů na startu v jednom závodu, který se konal právě na autodromu v Mostě. Loňský rok přinesl ocenění za výkony Michalu Petrů, který však přestoupil do kategorie cestovních vozů, Věře Petrů Vostré a také německý kus historie Helga Heinrich. V D4 nebyl oceněný nikdo, neboť žádná formule nad 2000 ccm v Carbonia cupu loni nestartovala.

Mezi přihlášenými máme Filipa Turka s VD05, Václava Šafáře s Tomisem, Vladimíra Netušila na formuli Renault 2,0, Jana Riegera s Forimem Honda, nebo Filipa Zelenského s Dallarou 394 Mugen Honda který loňský ročník zcela vynechal. Přivítáme i tři vozy z Německa, a to H.Siebera, H.Wernera a Heidickeho.


Vláďa Rožánek 7.4.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar