Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Břéťa Enge se vrací do Mostu

Premiérový ročník rallye exhibice na mosteckém autodromu v sobotu 14. listopadu se blíží a finální podobu už dostává kompletní program. Kromě samotného závodu na diváky čeká řada dalších zážitků více či méně spojených s motosportem.

Seznam posádek pořadatelé zveřejní až po uzávěrce přihlášek, která je posunuta až na čtvrtek 12. listopadu. Mezi jezdci nechybějí například rychlí dvoukolkáři David Štefan (Opel Adam Cup) a Lukáš Pondělíček (Citroën C2R2 Max), Jiří Navrátil, jenž se po letech strávených v historickém Fordu Sierra vrátí do kokpitu produkčního Mitsubishi Lancer, k vidění bude také rychlé a atraktivní Porsche 911 GT3 pilotované Davidem Nešporem a jedním z největších lákadel bude Škoda Fabia R5, kterou představí Antonín Tlusťák. Účast přislíbila i legenda úzce spjatá s okruhem v Mostě, Břetislav Enge s historickou Škodu 130 LR.
Objeví se také Jan Hodouš ml. s Wartburgem, jeden z patnácti finalistů Talentu roku. Mimochodem tuto soutěž vyhrál Karel Kupec, ale odměny se dočká i druhý v pořadí Václav Černín.

Zajímavý je také seznam těch, kteří se představí v rámci doprovodného programu. Bude to například závodní tým Buggyra, který přiveze okruhový tahač Davida Vršeckého, přítomní budou také členové dakarské sekce této stáje, pro něž to bude poslední zastávka před odjezdem na jihoamerický dálkový maraton. Závodní truck pro Dakar předvede také Martin Macík, představí se i motokárový závodník Adam Kout. Zkušený Adam Lacko se pak po trati mosteckého okruhu prožene s novou Škodou Octavia chystanou pro obnovený značkový pohár. Vyvrcholením bude akrobatická letecká show, kterou pilot zakončí přistáním přímo na cílové rovince okruhu.

K dalším prvkům zajímavého programu bude patřit koncert skupiny Story Time, dva bloky soutěží či kolo štěstí o svařák či tombolu, jejíž hlavní výhrou je taxi jízda driftovým speciálem BMW. Adrenalin ale přinese i simulátor převracení auta, který si každý může vyzkoušet. Pořadatelé pochopitelně nezapomínají ani na nejmenší návštěvníky.

PR 11.11.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar