Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Bonvet Team jede závodit i testovat do Polska

Tým Bonver Dakar Project pokračuje v dakarské přípravě, v rámci které se představí na Baja Drawsko. Účast bude pro tým Tomáše Vrátného první ostrou zkouškou po návratu z nenáročnějšího závodu světa. Kromě závodícího šéfa se rallye zúčastní i jeho kazašský týmový kolega Artur Ardavičus.

Oba piloti se představí za volanty kapotovaných dakarských speciálů Tatra Jamal. Ve srovnání s Rallye Dakar 2015 si je ovšem prohodí, a to kvůli testování tlumení a rozdílného nastavení podvozků. Tomáš Vrátný odstartuje s Tatrou kazašsko-české posádky Artura Ardavičuse a zkušený kazašský pilot otestuje kamion polsko-české týmové posádky.

Ke změně dojde i ve složení jednotlivých týmových posádek. Zatímco Tomáše Vrátného bude opět navigovat zkušený slovenský navigátor Jaroslav Miškolci, na pozici palubního mechanika vystřídá šéftechnika týmu Milana Holáně Filip Škrobánek. Ten doposud startoval s Robertem Janem Szustkowskim a Jaroslawem Kazberukem. Polská týmová posádka ovšem startovala na Abu Dhabi Desert Challenge s automobilem Ford Raptor a na Baja Drawsko se nepředstaví. Její kamion si vyzkouší Artur Ardavičus. Novým kazašským navigátorem Ardavičuse bude Ignat Falkov a palubním mechanikem Jakub Hřava z týmu MKR Technology.

Zatímco Artur Ardavičus se na Baja Drawsko představí poprvé, Tomáš Vrátný bude obhajovat loňský triumf, který byl pro šéfa týmu Bonver Dakar Project prvním vítězstvím v jeho dosavadní závodní kariéře. „Vloni jsme se v Drawsku radovali z vítězství, ale letos jsme v jiné situaci. Máme na autech nové prvky, které chceme otestovat. Hlavně se chceme zaměřit na stabilizaci podvozku a pracovat na nastavení tlumení. Vezeme s sebou několik sad tlumičů, které postupně vyzkoušíme a uvidíme, která z nich bude fungovat nejlépe,“ nechal se slyšet Tomáš Vrátný před odjezdem. Kromě něj a Artura Ardavičuse se na start kategorie kamionů postaví i další závodní posádky z České republiky, konkrétně Martin Macík mladší se speciálem Liaz a Václav Svoboda s dalšíTatrou, tentokrát trambusov


Bonver 10.4.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar