Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Bonver tým startuje v Maroku

Po delší odmlce se v na startu soutěže cross country, kterou je Rally Marocco Desert Challenge, objeví také ostravský Bonver Dakar Team v čele s Tomášem Vrátným. Soutěž s osmi etapami začíná v sobotu 14. dubna.

Bonver Dakar Team nasazuje do závodu, který v osmi etapách během osmi dní projede Maroko, jeden závodní speciál Tatra Jamal. Pilotovat bude šéf týmu, Tomáš Vrátný, navigátorem je Jaroslav Miškolci a úkoly mechanika bude plnit Jaromír Martinec. Rallye Marocco Desert Challenge je zařazena do tzv. DAKAR series a její letošní 10. ročník přitáhl řadu renomovaných týmů napříč všemi kategoriemi vozidel. Kamiony zde mají po Rallye DAKAR dokonce nejpočetnější zastoupení.

Tento dálkový závod je pro účastníky atraktivní jednak prostředím, ve kterém se jede, jednak etapami, které jsou dlouhé 250 – 450 km a navzájem na sebe navazují. Týmy tedy nemusí „zápasit“ s tzv. spojovacími etapami a mohou se soustředit na náročnou trasu, tvořenou rychlými pistami, dunami a spoustou náročných technických pasáží.
Českou republiku bude kromě Tomáše Vrátného reprezentují ještě Aleš Loprais, Boris Vaculík a Tomáš Ouředníček.

„My jsme letos vynechali jak DAKAR, tak Africa Eco Race, abychom soustředili jak pracovní síly, tak finance na nové speciály, které stavíme. Marocká rallye nás ale nalákala na zajímavé podmínky a stejně jako spousta dalších týmů si tady chceme otestovat některé agregáty, které chceme používat při stavbě nových vozidel“ vyjadřuje se k účasti Bonver Dakar Týmu Tomáš Vrátný. „Věřím, že kromě testování se podaří zajet i slušný výsledek“ dodává Vrátný.

Rallye Marocco Desert Challenge bude končit po 220 km dlouhé 8. etapě 22. dubna v letovisku Oujda na pobřeží Středozemního moře.


Bonver 13.4.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar