Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Bonver Team - Africa Race a Rallye Dakar (12)

Bonver Dakar Project byl jedním ze dvou týmů na světě a mimo Ruský tovární Kamaz jediným soukromým týmem, jenž současně postavil své vozy na starty Rallye Dakar i Africa Eco Race.

Mimo samotné týmové posádky v mnoha směrech spolupracoval s dalšími jezdci a to jak v kategorii automobilů, tak i mezi motorkáři. Všichni, kdo v barvách Bonver Dakar Project, či ve spolupráci s týmem odstartovali, rovněž dorazili do cíle.
Takto stručně se dá shrnout působení Bonver Dakar Project ve dvou ze tří nejtěžších maratónských soutěží světa. Nicméně výčtu úspěchů zdaleka není konec.


Africa Eco Race


S medailovou nadílkou se vrací výprava Čechů z Africa Eco Race, kde se jejich úroveň a způsob spolupráce daly bez nadsázky považovat skoro za reprezentační tým.

Jaroslav Valtr, loni nejúspěšnější český kamioňák na jihoamerické Rallye Dakar letos poprvé absolvoval africkou soutěž s Tatrou Jamal týmu Bonver Dakar Project a společně s Rostislavem Plným a Filipem Škrobánkem si odvážejí v hodnocení kamionů stříbrnou příčku, když ve druhé polovině zaznamenali 3 etapová vítězství a mohutným finišem stahovali náskok vítězného Karginova s továrním Kamazem.

Tomáš Tomeček s Tatrou týmu Promet/Czechoslovak Team společně s Ladislavem Lálou si také dokázali připsat etapové vítězství a celkově si odvážejí bronzovou pozici.
Třikrát to zkoušel a do třetice všeho dobrého. I když cesta nebyla snadná. Miroslav Zapletal s Hummerem týmu Offrroadsport, jedoucí se slovenským spolujezdcem Markem Sýkorou si již po 2 kilometrech úvodního testu nepříjemně poranil pravou ruku a několik etap se musel potýkat jednak s bolestmi a jednak s faktem, že k řízení mohl používat jen levačku. Nakonec se vše v dobré obrátilo a Mirek si z Afriky odváží celkové stříbro v hodnocení automobilů.



Rally Dakar


Albert Llovera s Charly Gotlibem a Jaromírem Martincem dorazili do cíle Rallye Dakar na 24. příčce v hodnocení kamionů. Albert se tak stal nejen prvním handicapovaným pilotem v historii, jenž dokázal dojet s kamionem do cíle soutěže, ale dokázal to dvakrát po sobě. Jako bonus pak můžeme přijímat fakt, že v cíli byl klasifikován v první polovině ze všech startujících.
Artur Ardavičus s vozem MAN týmu Eurol Veka, jenž se Dakaru účastní jako pilot participující na projektu Fesh Fesh Tomáše Vrátného byl klasifikován celkově jako 26., když do jeho výsledku výrazně promluvila 11.hodinová penalizace ve 4. etapě.


Bonver Dakar Project, Media Servis 16.1.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar