Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Bonver Team - Africa Race a Rally Dakar (11)

Poslední „závodní“ etapy v pátek absolvovali účastníci obou pouštních maratónů. Mezi nimi všichni, kdo nastoupili s podporou, či ve spolupráci s Bonver Dakar Project týmem na jejich starty.

Poslední úseky už byly jak je tradicí spíše symbolickými dojezdy do Dakaru, respektive Buenos Aires a i když obsahovaly měřené úseky, jejich délka už asi nic zásadního ve výsledkové listině nezměnila. Pověstný chléb se tedy měl dle předpokladů lámat právě v 11. etapě.

Třetím českým double v kategorii kamionů, skončila předposlední etapa Africa Eco Race. České posádky si pořadí opět vyměnily a nejrychlejší čas mezi kamiony a 6. mezi automobily, patřil na trati z mauretánského Akjoujtu, do senegalského Saint Louis, Jaroslavu Valtrovi s Tatrou Jamal. 208 měřených kilometrů z celkových 546 absolvovali o 4:03 minuty rychleji, než stříbrní Tomáš Tomeček s Ladislavem Lálou, kteří mezi automobily dojeli na 9. příčce. Obě posádky se současně seřadily na 8. a 9. pozici průběžného hodnocení automobilů a mezi kamiony berou stříbro a bronz.

Průběžné stříbro mezi automobily stále hájí Mirek Zapletal s Markem Sýkorou v kabině Hummeru týmu Offroadsport, kteří si výsledek pojistili etapovým třetím místem a vzhledem k tomu, že dopředu k Vasiljevovi to mají 2:10 hodiny a na třetího Housieauxe naopak k dobru bezmála osm a půl minuty, dá se předpokládat, že stříbrný pohár by se měl od růžového jezera stěhovat do Dřevohostic.


Rally Dakar

Účastníky Rallye Dakar čekala 754 kilometrů dlouhá etapa ze San juanu do Rio Cuarto se 288 měřenými kilometry. Automobily absolvovaly ještě o 4 respektive 5 kilometrů delší trasu.

Startovní pole nejprve prověřil 114 kilometrový měřený úsek, z něj zhruba 50 se odehrávalo v dunách, následovaný poměrně dlouhou (cca 360 km) neutralizační zónou. Druhá část měřeného úseku se pak odehrála na pistách v oolí Cordóby, kde své síly měří speciály WRC.

Mezi kamiony Albert Llovera s Charly Gotlibem a Jaromírem Martincem dorazili do cíle na 19. místě a před poslední etapou figurují v hodnocení rallye na 24. pozici. Artur Ardavičus s MANem týmu Eurol Veka byl v etapě o čtvrthodinu rychlejší, což znamenalo 17. čas v cíli a v průběžném hodnocení je 26.

Bonver Dakar Project, Media Servis 15.1.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar