Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Bernd Schneider - Král Hockenheimu

Týden po premiéře světového šampionátu cestovních automobilů WTCC se rozburácely motory nejrychlejších automobilů DTM. Jako každoročně se úvodní podnik uskutečnil na okruhu Hockenheim před návštěvou 104 tisíci diváků.

 

Jak jsme již informovali do letošního DTM vstoupil pouze Mercedes a Audi, každý s deseti vozy. Kde jsou ty časy, když po pádu železné opony jsme poprvé mohli vyrazit na berlínský Avus, kde startovaly ještě vozy BMW a Opel.

Zatím nevypadá situace nijak růžově, že by DTM rozšířil další výrobce, jak by si organizátoři přáli.

První startovní řadu obsadili Jamie Green a Bernd Schneider, kterému také vyšel start nejlépe. Za jeho záda se překvapivě přilepil Peter Mücke, ale dlouho tempo nevydržel. Zatímco Schneider dokázal, že dosavadních 12 vítězství v Hockenheimu nebylo náhodné. Tak Green nejenže vykroužil hodiny už v zahřívacím kole, ale se závodem se kvůli problémům s elektronikou rozloučil už ve druhém kole.

Po povinných zastávkách v boxech se na druhé místo propracoval z deváté příčky Tom Kristensen s Audi a o třetí místo sváděli souboj ex-piloti F1 Heinz Harald Frenzten, jako nováček týmu Audi a Mika Häkkinen s Mercedesem. Po 37 kolech, respektive 169 kilometrech, projel Frentzen cílem o 0,788 sekundy dřív než finský soupeř.

Díky dobré režii na stratu a perfektní práci mechaniků v boxech se jezdci s Audi dostali z 9. a 8.pozice až na stupně vítězů. Tolik štěstí už neměl Matias Ekström, který ze 6. místa postoupil na třetí a v okamžiku, kdy dotíral na vedoucího Schneidera byl nucen vzdát pro defekt zavěšení pravého předního kola.

Kristensen se ještě pokusil zaútočit na Schneidera, ale jedenáct kol před cílem byl volant trochu nakřivo, když jsem vnějškem najel na obrubník. Proto v závěru raději už neriskoval a spokojil se s druhou příčkou. Čtyřnásobný šampion DTM Bernd Schneider si tak připsal jubilejní nejen 13. vítězství na Hockenheimu, ale také 40. v DTM a Mercedes po 129. ověnčil třícípou hvězdu zlatem. „Když jsem v minulosti vyhrál úvodní závod, tak jsem se vždy stal mistrem. Doufám, že tomu tak bude i letos", svěřil se v cíli Bernd Schneider, který o 4 sekundy porazil Kristensena.

 

1. Bernd Schneider

Mercedes Benz

2. Tom Kristensen

Audi A4

3. Heinz Harald Frentzen

Audi A4

4. Mika Häkkinen

Mercedes Benz

5. Alexandros Margaritis

Mercedes Benz

6. Jean Alesi

Mercedes Benz

7. Martin Tomczyk

Audi A4

8. Timo Scheider

Audi A4

9. Bruno Spengler

Mercedes Benz

10. Susie Stoddartová

Mercedes Benz

 

Jindřich Lasík 

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar