Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Bernardýnská erzeta nabídne speciální valašskou cenu

V zítřejší Mikuláš Rally 2022 najdeme rychlostní zkoušku s neobvyklým názvem Bernardýnská podle názvu plemene psa. Dlouholetý chovatel Josef Gerych z Trnavy je známý svým vyhlášeným chovem těchto psů a právě tato erzeta v délce 4,34 km se jede přímo u chovatelské stanice Svatobernardských psů.

Pro jednoho jezdce na této erzetě, která se jede z Trnavy do Kašavy přes Podkopnou Lhotu, vypsal Pepa speciální valašskou prémii. Nebude se hodnotit nejrychlejší čas, ale nejmenší rozdíl v dosaženém čase mezi prvním (RZ 2) a druhým průjezdem (RZ 4). Zkrátka vítězem se stane ten, kdo zajede nejvyrovnanější čas, taková zkouška stálosti výkonu a jízda pravidelnosti.

Gerychovi bernardýni s pověstnými soudky pod krkem se stali tradičním maskotem předchozích ročníků Mikulášské rally ve Slušovicích. Dodejme, že cena bude klasicky valašská, a to ve standardní tekuté kvalitě a dále ve formě lahodného valašského pokrmu.


Cenu pro vítězného jezdce předá osobně Josef Gerych při dojezdu do cíle u servisní zóny na letišti Bílá Hlína. Šanci na vítězství mají všichni jezdci, i ti s méně výkonnými vozy.

Další zpravodajský servis v rámci Síť21 Mikuláš Rally 2022 přineseme v následujících tiskových zprávách. Uveřejněné budou na oficiální webové stránce www.rallysprintkopna.cz a sledujte slušovickou soutěž i na sociálních sítích facebook a instagram.




RO 2.12.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar